Det vackra har börjat!

Husse säger att naturen har öppnat upp och en ny vår blomstrar. Vår jord bryr sig inte om vad vi tycker, den kör sitt eget race säger husse, precis som dig Lizette. Jag förstår inte vad han menar, men jag kör mitt eget race oberoende av vad han säger. Det har blivit så skönt ute och dofterna har blivit så roliga, så att nosen blir fuktig.

Tänk så underbart att kunna strosa omkring ute i naturen och slippa solen sticka i ögonen, säger Husse. Idag behöver jag inte ha solglasögon för att molnen skyddar oss fortsätter han pratmakaren. En dam ropar på avstånd: ”Hej!” Husse frågar:”Vem är det!” Det är Ingegärd är svaret, då släpper husse mig fri och jag pinnar på för att hälsa, det är så förbaskat roligt, så jag kan inte sluta. Husse ropar: ” Kom hit, nu har du hälsat!” Jag lyder inte och husse kommer fram och kopplar upp mig och säger ursäktande till henne: ”Att jag löper och är lite bångstyrig!”

En liten nödlögn utan tvivel, jag är lika olydig om så jag löper eller inte, nästa gång får han skylla på något annat. Vi fortsätter vår vandring ganska tomt på folk trots det fina vädret, de flesta tror kanske, att det fortfarande regnar, men det gör det inte och efter ca 30 minuter träffar vi först två damer, en av dem går med stavar, så husse håller mig kort, så att jag inte ska oroa henne. Damerna passerar och så kommer deras herrar strax efter och pratmakaren husse säger:”Hej, jag såg att du fått ordning på din brygga igen!” Ja, det är klart, men det var jobbigt, svarar han.

Vi fortsätter men inget annat händer, men det gör ingenting, det är grönt och fint omkring oss med insprängda vita sjok av Vitsippor. Dessutom är det en mängd buskar och träd som blommar i vitt. Vackert i naturen på arbetarnas dag, säger husse och jag tittat oförstående på honom och undrar:” Vad vill han nu?” Han ville ingenting utan fortsatte att gå, varför snacka, då han inget ville?”

Plötsligt är vi hemma igen och jag vill inte gå in, jag drar åt ett annat håll, men husse drar hårdare och säger:” Nu ska husse in och fika!” och då är det lönlöst att protestera då det är dags för det förbaskade kaffet. Likadant varje dag.