”Husse har vägt mig och säger att nu är du uppe i 10 kg och har bara 3 kg kvar till maxvikt för tikar av din ras. Då fråga jag hur hög är jag då?”

Du mäter 31 cm i mankhöjd och sluthöjden ska vara 37 cm, svarade han.

”Igår fick jag sitta i buren i över en timme medan husse körde till Clas Ohlsson, Jula och Hund & Sport och när jag gnällde på denna inlåsning, så sa han varje gång:”Tyst, du har inget att gnälla för, allt vi handlar idag är till dig, så då höll jag tyst.” Jag fick ett halsband i julklapp, det har blivit för trångt, jag har haft det en hel månad och nu kunde inte husse få det över mitt huvud, så snabbt växer jag. Han behövde hjälp och fick det av personalen på Hund & Sport, jag fick följa med in och vi provade en annan storlek. Husse valde ett svart med inslag av silvertråd.

Jäklar vad elegant du blev, nu blir du ännu mer populär bland hanhundar.

”Tror du?”

Säkert, dessutom stundar mens-tider, då får husse det jobbigt.

”Får du, det är väl jag som får det jobbigt i så fall?”

Du måste lära dig att säga ifrån, du får absolut inte tillåta att någon hanne bestiger dig, det måste jag bestämma.

”Ska du bestämma, det blir vi två om, vad är du för tyrann. Har du dina rötter i Mellan-Östern?”

Det vet jag inget om, jag har inte gjort någon släktforskning, men efter mitt utseende, så är det inte troligt.

”Jag tror du har det?”

Hur kan du säga så till husse, som tycker om hundar?

”Jag tycker du blandar in Mellan Östern både här och där, det måste betyda att det ligger dig varmt om hjärtat och sen det här med att du ska bestämma allt, det är gammalmodigt. Dessutom gillar du matematik. Bodde vi där skulle du nog vara en sådan där krigsherre, som ska bestämma allt och sen skulle du nog skriva både dikt och förbannad lögn.”

Nu får du väl hejda dig, sluta upp att beskriva hur du uppfattar mig, allt du säger är helt uppåt väggarna. Du ser för mycket på TV och tagit intryck av den där tvittrande Trump, någon annan förklaring har jag svårt att finna. Nu har du gått för långt!

”Menar du att vi ska vända hem igen?”

Ja, det är det lindrigaste straff jag kan ge dig.