”Husse och jag har varit på varvet några timmar de tre senaste dagarna. Han skrapar botten och målar över den fläckvis, det ser ut som båten har drabbats av någon slags allergi, kanske det är luftsjuka efter en lång väntan att få komma i vattnet. Jag vet inget om detta, men husse far som en skottspole upp och nerför en stege flera gånger i timmen. Kanske någon slags hjärnskada, jag hör hur han slår skallen i både båten och den ställning den står på. Det är nog dags att lugna ner sig lite, som han själv säger till mig. Det är alltid lättare att försöka ändra andra än sig själv.”

Lizette, stanna där, husse kommer snart. Jag ska bara hämta fler verktyg i bilen och lite vatten till dig.

”Ja tack det är snällt av dig att du skänker mig en tanke, jag får för mig att den där jäkla kolossen till båt får mer pyssel än vad jag någonsin fått, vad hän denna förälskelse?”

Oroa dig inte, det är endast vårförälskelse, som slagit till, det brukar vara övergående, men just nu känns det viktigare att få vårrustning gjord än att pyssla med dig, ta det lugnt, husse kommer snart.

”Så där håller det på och ibland tar han en paus och går en tur på varvet med mig, så jag får hälsa på andra lika båttokiga ,som han.”