Inga- britt och Maire!

”Varför tänder du ljus idag Husse, ska vi ha fest?” ”Du tänker på fest du, men husse tänker på sin hustru Inga-Britt och sin partner Maire, som båda har gått bort och lämnat husse, så kom du och fick fylla det stora hål som de lämnade efter sig i husses liv.” ”Varför svarar du inte på frågan, jag frågade varför du tänder ljus och du pratar om stort hål?” ” Jag tänder ljus för att hedra deras minne och idag tänka lite extra på den tid jag haft tillsammans med dem. Det har Inga-Britt lärt husse att göra på Alla Helgons Dag” ”Du säger att de gått bort, när du gått bort, så kommer du ju alltid tillbaka?” Det är husse det, men husse går bort för att göra saker, som inte du inte ska vara med på. Inga-Britt och Maire gick bort för att inte komma tillbaka.” ”Varför då?”

”Inga-Britt gick bort av att hon var färdig med sitt liv, hon dog av hög ålder, men Maire rycktes bort på grund av en svår sjukdom innan hon var färdig med sitt liv.” ”Husse, när är du färdig med ditt liv?” ” Det vet jag inte, det bestämmer jag inte själv.” ”Gör du inte, du bestämmer ju allt annars?” ”Vad är det med dig, är du trött på husse?” ”Ska jag vara ärlig?” ”Det tycker jag du ska!” ”Jag tycker du ska gå bort och komma tillbaka som tidigare.” ”Det var snällt sagt, nu gjorde du husse glad.” ”Gjorde jag dig glad för det, begriper du inte att kommer du inte tillbaka öppnar ingen dörren , så jag kommer ut!” ”Jasså, vad det så du tänkte, det ante mig, men för en kort sekund tänkte jag att du inte var så självisk, så fel man kan ha.” ”Du har ofta fel, om du bara visste!” ”Sluta med att vara uppkäftig, tänk på att de är Alla Helgons Dag, då ska man vara ödmjuk och hedra de döda!” ”Idag är inget livat, det är dötråkigt!” ” Du kan inte ha roligt jämnt, du får finna dig i att det är den dag som det är.” ”Jag får väl det, det är alltid du som bestämmer.”