Nu har jag fått min andra spruta mot ”valpsjuka”, nu behöver jag inte få någon mer förrän om ett år. Det var en kvinnlig veterinär och hon skojade med mig innan jag lyftes upp på behandlingsbordet. Väl däruppe blev jag helt passiv och undrade, vad är det nu fråga om? Jag fick några godisbitar av veterinären på bordet, men jag rörde dom inte trots att husse sa: ”Ta dom!” Jag märkte inte att veterinären gjorde något, men väl på golvet igen fungerade jag normalt och ville ha godisen jag fick.

”Hon gjorde ju ingenting, varför betalade du?”, sa jag till husse.

Jag såg att du fick en spruta, men du märkte inget, för att jag tror, att det var större obehag för dig att vara på bordet, du såg lite skraj ut för att du inte kunde komma undan, det var minst en meter ner till golvet.

Det var så fint väder och husse ville ta en promenad, så jag traska med, men efter ett par hundra meter stanna jag och husse begrep inte varför. Han fortsatte gå, men jag ville inte. Efter ett otal gånger, som jag vägrade gå sa husse:”Vad är det med dig, det är klart vi ska ta en promenad i det fina vädret”.
Jag kände mig inte bra efter sprutan, jag blev passiv och ville vila mig. Jag är ju trots allt bara 3 månader gammal. Slutligen gick det upp ett ljus i husses huvud och han traska hem med mig, så jag fick lägga mig och sova. På kvällen var jag pigg igen och busade fram till läggdags.

Idag lördag däremot tog vi en lång promenad utmed Gamlebyviken och jag fick springa lös varje gång då det inte fanns människor eller hundar inom synhåll. Fick husse se något, som rörde sig, sa han:”Stanna!” och jag stannade. Husse kopplade mig och ibland fick jag hälsa på både hundar och tvåbenta, och ibland fick jag bara sitta och titta då de passerade. Det var svårt, men husse höll mig tillbaka och då de var bortom synhåll släppte mig husse igen och jag höll mig nära honom. Jag fick massor av beröm av husse, jag tror trots allt att jag fått en ganska bra husse. Det finns säkert hundar, som råkat värre ut. Ikväll blir det oxkött och lever, det är jag överförtjust i, husse ska äta kyckling, det duger till honom.