Den här veckan har varit pinsam, husse sitter och lyssnar på Forum SVT 2- Ena dagen är det Folk och försvar och den andra partiledarnas frågor och svar. I det första fallet satt husse och kommenterade Micael Byd´ens tal om regeringens anslag till försvaret och vad som pengarna skulle räcka till och behov av ytterligare pengar för att kunna genomföra det ,som behövs för att vi ska kunna försvara oss. Det handlade mest om antalet värnpliktiga och erforderligt inköp av materiel till flyg, marin och landbaserade stridsförband. Han var bestämd och tydlig i sina krav och gjorde ett seriöst intryck tyckte husse, som tycker något om det mesta.

Sedan var det partiledartalen och frågor och svar till varandra med helt åtskilda åsikter hur landet ska styras och som huvudämne minsann påminna regeringen att de inte har majoritet hur landet ska styras utan det har riksdagen. Så nu vet vi det och det var Jonas Sjöstedt mycket bestämd över. Jag säger inte mer, så förstår ni vilken jävla vecka jag har haft, och husse begriper, som vanligt ingenting, men det vet ni ju redan vid det här laget.

Han har visserligen gett mig mat och fyra rundturer om dagen, men det är inte det jag gnäller för. Jag blir så förbannat trött på allt snack från dumburken. Tänk er själva, att jag slumrat till och så hörs en röst, som kräver mer pengar till ubåtar, jag vill inte ha några ubåtar i skärgården, det räcker väl med de ryska, förresten det var visst ingen i den senaste nyheten om dem, det var en ljudboj, som kluckade något ljud som liknade en ubåt. Har ni hört något så dumt och det ska vara vårt försvar, som har sådana öron. Nä då behövs inga fler ubåtar, då räcker det med att köpa in ljudbojar och få fienden att tro att hela kusten är full av ubåtar och då lär inget anfall komma den vägen. När det gäller flyget kan alla vindsnurror skrämma bort vartenda stridsflyg från främmande makt. Ljudvågorna slår ut piloternas instrument. Inget flyg behövs, det som behövs är målsökande missiler, som Iran har kompletterat med avskjutningsramper för raketer, som Nordkorea har. De kan skrämma skiten ur vilken stormakt som helst. Husse höll med mig för en gång skull, så nu blir det nog fläskkarré till middag. Jag hoppas på att helgen blir fri från Folk och försvar i Sälen.