”Jag vill inte gå in i buren, jag vill sitta bredvid dig i bilen!”

Det får du inte, det är förbjudet att ha dig lös i bilen enligt en text, som Agria försäkring har publicerat och den säger att polisen utfärdar böter till den hundägare som avslöjas med att inte ha hunden säkrad i bilen.

”Jag vill inte gå in i alla fall, vem bryr sig om polisen?”

Inte många, men husse gör det för att det gäller både din och min säkerhet. Därför tvingar jag dig att gå in och nekar du så lyfter jag in dig.

”Då får du lyfta då, för jag nekar att bli ett djur i bur av fri vilja!”

Det är konstigt med dig, som annars är så rörlig, blir så inaktiv, nu lyfter jag in dig, punkt slut! Du behöver inte stå och se ut som ett frågetecken, lägg dig ned och koppla av.

”Jag kan inte, vad är det för j..la påhitt, jag vill sitta där fram!”

Tyst och lägg dig sa husse, nu kör vi!

”Första resan gick till ICA-supermarket, husse hade lagt in en båtdyna i buren och efter en vinglig färd var det säkrast att lägga sig på den, jag gjorde det motvilligt för att slippa stå och hålla balansen i svängarna!”

Husse kommer snart!

”Det var det sista jag hörde och sen en smäll när dörren stängdes. Jag hade gått om plats i buren för den var ursprungligen köpt till Sixten, en bamsehund. Jag kunde inte se ut, men jag kunde se hur en Citroén Jumpy ser ut i sitt lastutrymme. Nu återstod endast väntan tills husse dyker upp igen och han tog tid på sig.”

Duktig vovve, det här gick ju bra, här går det ingen nöd på dig, vilken fin bur du har fått.

”Två stora påsar sattes in framför nosen på mig, jag kände många dofter men hade ingen chans att undersöka innehållet där jag satt instängd bakom galler.”

Jag har också suttit i buren sa husse plötsligt, jag vet hur det är och du kommer att känna dig glad när jag släpper ut dig.

”Va! Varför har du suttit i buren, hörde jag rätt?”

Husse har också varit olydig som valp och ville inte göra rätt utan gjorde vad jag tyckte var rätt.

”Vad gjorde du då?”

Jag arbetade ombord på ett av flottans fartyg på våren 1956. Jag hade ansvar för kvällen och nattens vakt i maskin. Då jag hade fördelat personalen till nattens vakt kände jag mig fri och bestämde mig för att ta mig iland. Jag kunde inte passera Väbeln akteröver för han hade koll på alla vakthavande, så jag var tvungen att ta mig föröver, klättra över relingen och likt en apa ta mig iland via förliga förtöjningstrossen, jag tog mig upp på kajen och hade turen att en taxi stannade och släppte av folk alldeles intill där jag klivit i land. Jag klev in i taxin och sa att jag ska till Folkets Park och dit kom jag utan problem. När jag var uppe och dansade var det ett befäl ombord, som visste att jag hade vakt och grep mig i armen och sa:”Vad gör Andersson här?” Dansar, svarade jag och slet mig loss och sprang därifrån, men blev förföljd av MP och tyvärr var parken inhägnad av ett högt staket och där blev jag infångad och förd ombord och inkastad i fartygets kurra. Förbannade snorvalp, sa en av MP-folket, det här kommer att anmälas till kommendörkaptenen och så småningom kom straffet:”5 dar i buren!” Du behöver bara sitta i buren högst en timma , så gnäll inte!

”Oh, fy att ha en så olydig husse, och du ska fostra mig, vad ska det då bli av mig?”

Husse har lärt av livet, var inte orolig, du kommer att bli en lydig och duktig hund!