Hej, några dagar sen sist, livet går sin gilla gång om man gillar det eller inte, så är det att vara hund, bara hänga med och hoppas på något nytt i tristessen. Vi har varit på varvet de två senaste dagarna, det enda som skiljer för min del är att nu har husse kopplat mig till sin egen båt, till badbryggan akterut. Jag kan välja att ligga i sol eller skugga efter eget behag.

Själv har han försvunnit upp på däck och tagit med sig en hink med polish, vax och trasor. Trasorna är gamla utslitna trosor eller kalsonger var nu det lustiga ordet kommer ifrån, undrar om det har något samband med polisonger eller ”Euro Song Contest”? Hur, som hör jag ett och annat nytt läte från honom då han försöker sträcka sig och nå alla hörn och skrymslen runt pollare, knap, handledare och sladdar till lanternor.

När han kommer ner efter en timmes gnidande föröver klappar om mig och säger: ”Duktig vovve” utan att jag gjort något annat än legat tyst i korgen och funnit mig i mitt öde. Sedan säger han:”Nu ska jag bara ta gångborden och överbyggnaden efter att jag har fikat”. Han sätter sig med fikat och idag har en burk med godis till mig. Jag nosar på det, men jag vill inte ha det.

  • Vad är det för fel på godiset, det är ju lammkött i de där bitarna?
  • Jag vill inte ha det i alla fall.
  • Vad vill du ha då?
  • Fläskkarré!
  • Det begriper du väl att husse inte har fläskkarré med sig, det ska du få när vi kommer hem.
  • Jag ska vänta som vanligt då, när du själv mumsar i dig.
  • Drick, du har vatten i skålen.

Sedan plockar han fram trappstegen, kliver upp och börjar vaxa in gångborden och överbyggnadens styrbordssida och efter det samma sak på babordssidan. Timmarna går och slutligen plockar han ihop sina prylar och stuvar in mig i bilen och vi far hem.

Nästa dag samma procedur, men då var det bordläggningens tur att vaxas. Enda skillnaden var att det kom två Franska bulldoggar och hälsade på. Det var två stiliga hannar och jag som löper och de blev frustrerat intresserade. Oturligt nog var de på andra sidan staketet, så de kunde inte komma till. Husse däremot fick svara på några frågor om mig och han skröt på som vanligt om vilken fin hund jag är.

Idag har husse vilodag, han ser ut att vara minst 10 år äldre från igår och han tycks ha svårighet att böja sig ned då han torkar upp blod på golvet.

  • Ska du inte sluta blöda snart?
  • Minst en vecka kvar!
Innan vårrustning har startat.