I natt sov jag 6 timmar och höll torrt, mycket beröm av husse, men jag hade bråttom ut. Fy vilket blötväder, jag stannade direkt utanför ytterdörren, gå vidare sa husse och ryckte till i kopplet. Jag kuta ut som en blixt och satte mig i den snötäckta gräsmattan och kissade mycket länge.

”Det är bra att du är tik, så allt sker på en gång, hade du varit hanhund skulle du skvättat runt hela kvarteret”, hörde jag husse mumla.

Tänka sig att han måste poängtera allt. Det gick lika fort in igen och sen blev det käk, torrfoder hopblandat med oxkött och lever och till råga på allt fick jag en Gouda ost, som komplement.
När jag storögt med spetsade öron bad om mera ost blev svaret:

”Nä tack du, den där osten fick du för att husse passa på att ge dig en avmaskningstablett”.

Det är en fräck gynnare min husse, tänka sig, att lura en liten hundvalp, det är syndigt, har han ingen skam i kroppen, han tänker inte ens på alla maskar, som blir utan mat. Sedan börja han tala om vädret, det väder inte jag vill vara ute i.

”Misströsta inte Lizette, det här är bara början, det kommer bara bli värre, sju resor värre, vi är på väg in i vinterperioden och det här blir din första vinter. Den där lilla snutten av snö är ingenting av vad det kan bli, husse kommer bara se dina spetsade öron då du plöjer fram i snön”.

Han hann inte prata färdigt förrän jag törna in, jag undrar vad han hade blandat i maten den luringen.

Sedan vaknade jag av ett missljud och for upp, vad är det för ljud?

”Det är bara en missnöjd förortsrappare, som slänger sin dynga över svenskarna. Han angriper det svenska samhället för att han har blivit, som han blivit och inte blev, som han skulle.”

Vad skulle han bli då?

”Det framgick inte, men han rappa på ”Jag kommer från förorten, jag lämnade lorten, de öppnade porten, för att jag var ute och rumla och hamnade på Kumla.”

Var det en invandrare?

”Tyst Lizette, så får du inte säga, det heter utrikes födda och du får inte säga att någon är svart, men ljushyad vit är godkänt enligt SVT:s normer för journalister, men ska du inte bli journalist har du friheten att yttra dig hur du vill och är det någon, som säger att du är svart till dig, så säg att du är vit.”

Jag förstår inte, jag tänker inte bli journalist, vad det nu är?

”Bra så, duktig vovve.”