”Titta husse, det kommer två tvåbenta med långa pinnar!”

Jag ser det, de har stavar och går stavgång, de stannar, så de vill hälsa på dig. ta´t lugnt, dra inte så förbenat, hoppa inte, det är dags att visa lite hyfs då vi möter folk.

”De vill hälsa, släpp efter på kopplet annars drar jag ännu värre! Husse försöker med, det är bara en valp på 6 månader, så livet leker fortfarande för att urskulda min iver. De två, ett äldre par, säger: ”Det är klart hon ska få hälsa och jag far runt dem och får slicka deras händer. De säger:”Du var en liten livlig krabat, vad kan en sådan liten fröken heta? Husse svarar:”Lizette.” Det var ett vackert namn, nu ska vi fortsätta vår stavgång, hej då Lizette, sa de och gick vidare. Jag tittade en lång stund efter dem, konstigt det där med stavar och jag som trodde det var pinnar att bita i.”

Kom nu Lizette, nu går vi vidare, det kommer säkert fler, nu kan du ägna dig åt ditt stora intresse och nosa upp något som du inte får äta, så husse kan säga ifrån, så du inte drar på dig någon magsjuka. Glöm inte att du spydde efter förra promenaden.

”Gjorde jag, det hade jag ingen aning om, som Olof Palme sa när någon frågade honom:”Vad kostar en liter mjölk?”

Tänk att du minns det, då du inte minns att du spydde.

”Långminnet är bättre än närminnet, det borde du veta din gamla stöt”!

Nu får du vårda ditt språk ”Det borde du veta husse” heter det.”

”Jasså, är det så märkvärdigt vad jag kallar dig, då får jag be dig säga mitt namn Lizette och inte knasboll, troll och lilla gumman och alla andra tillmälen du ger mig, jag vet till sist inte vem jag är, förstår du inte att du skapar en identitetskris.”

Jag ska försöka bättra mig.