Han får inget veta. Det här gör jag bara för att göra honom en tjänst. Jag är mera på en husse, här hålls inte inne med någonting. Husse sitter dagligen och ritar med datorns hjälp. Han har köpt så kallade CAD-program och nu har han ritat en båt i rostfritt stål som han påstår ska flyta. Det begriper väl vem som helst att stål är tyngre än vatten. Det kan bara sluta med fiasko har jag sagt till honom. Men den galningen tror på det, ingen annan gör det. Hör och häpna han var inne på Europlace och registrerade sig och sökte efter företag som hade kapacitet att tillverka och leverera ett färdigt skrov till Ankarsrum. Hör och häpna han fick napp direkt av ett tyskt företag som kunde uppfylla alla hans önskemål. Jag blev inte lite paff. Det hade jag aldrig trott. Ibland får man ge sig, men husse säger att man aldrig får det, därför har jag också blivit envis. Ibland är husse värst, ibland jag, det jämnar ut sig i längden. Jag kan visa en bild på monstret. Husse säger att den är idealisk för mig att hoppa ombord på och vara i. Han säger att det är gott om plats, det är ett plant däck där jag kan hoppa och skutta och framförallt är det tyst ombord, den är eldriven säger han. Ja sa till honom har du gjort en sån båt då vill jag följa med på sjön om den flyter. De andra skitbåtarna du har haft är jag trött på, särskilt den där segelbåten som alltid lutade antingen åt den ena sidan eller den andra, nä fy sjutton för en sådan båt. Han säger att båten är 8 m lång och 3 m bred, sticker max 0,4 m och väger 3 ton lastad. Ingen stålbåt så tung kan flyta tänker jag, upp till bevis Husse, säger jag.