Det har varit några hektiska dagar med mycket både plus och minus, för att inte tala om nätter.
Husse säger:” Du är mycket för aktiv och busig, så jag måste minska på antalet leksaker, du blir ju alldeles från dig och glömmer att du ska göra ifrån dig ute, nu har du gjort bort dig så det måste bli ändring”. Vad menar han, tror han att jag är någon verbal papegoja, som en politiker, som skall förstå detta ordsvall? Nu får han skärpa sig annars får han en utskällning, som han fick igår.
I natt när husse var tvungen att gå på toa kl. 02.00 och skulle gå ut med mig passa jag på att kissa på hans kudde. Ni skulle ha sätt hur han flög ur sängen igen och sa ”Fy hundan så äckligt. du skulle ju hålla dig tills jag kom tillbaka”. Han börja plocka fram handdukar för att täcka för och bädda in kudden, sen tryna han in igen!
På morgonen gick han ut med mig direkt, gav mig mat, sedan slängde han in både mina och sina bäddfiltar och lakan i tvättmaskinen och sedan tumlades det och när han var så upptagen med det passade jag på att bajsa i vardagsrummet.
Jag såg genast då han kom att hans näsvingar vidgades och hur orden ramlade ur mun på´n:
”Har du fisit?” Jag hade lust att svara: ”Nä, jag har skitit” men jag höll tyst det var inte läge för det just då, men det dröjde inte lång stund förrän han hade nosat sig fram till visiret.
”Jag som trodde jag var på väg att få dig rumsren, men där misstog jag mig kapitalt, du bara jävlas med mig för att du ska slippa att gå ut, men här ska bli andra bullar, du ska ut om så du behöver eller inte”.
Vi gick ut och som tur var hade jag lite kiss kvar i blåsan, så jag fick höra:” Nu var du en duktig vovve!” Vad han nu mena med det, men det spelar ingen roll för vi hitta en boll och husse sparka till den och jag for efter. Sedan börja jag sniffa i asfalten och då undrade han vad jag höll på med och undersökte vad jag hade i munnen, han hitta ingenting.” Äter du asfalt din rackare, det kan inte vara bra för magen, sluta med det där ofoget”.
När vi kom hem anlände en leverantör med 10 kg torrfoder och 3 liter hundkex och jag hörde honom säga:”När hon fått i sig det där kommer hon nog bli fullvuxen”, men husse han svarade: ”Inte med den ämnesomsättningsverkningsgraden”. Det var ett riktigt långt ord, så det tror jag inte någon annan människa ens kan begripa förutom hans f.d. tekniska kolleger.
Sedan blev det lek med en gummigrej kopplad till ett kattkoppel. Det var riktigt kul.