” Husse är det oxveckorna, som börjat nu, det var bara Oxpaté och torrfoder i matskålen idag?”

Oh nej, än är det inte slut på helgerna, i morgon är det trettondagsafton och efter den trettondagen. Du fick sista prinskorven igår, men jag ville inte ge dig mer än en köttbulle då, för jag var inte säker, om det var lök i eller inte. Du överlevde i varje fall, så nästa gång kan vi prova med två.

” Jag är hund och ingen försökskanin, men okay jag märkte inga obehag, ingen hasard med mitt liv, om jag får be! Förresten vad var det för smaskig kall grej du gav mig igår kväll, jag vågade knappt svälja ner det?”

Det var glass, jag förstår att det var en ny erfarenhet, du puffa den där glassbiten framför dig över halva vardagsrummet, jag ångrade direkt att jag lagt den på golvet, jag trodde du skulle ta den i munnen, men du bara slickade och puffade på den innan du slutligen fick slut på den.

”Den var så jädra kall, så den kunde jag inte ta in direkt, du vet inte mycket om utfodring av hund, du husse.”

Åja, du tyckte allt om glassen, annars hade du inte slickat dig om munnen, som du gjorde, sen kom du, satte dig vid mina fötter och tittade mig stint i ögonen. Jag vet nog vad det betydde.

”Gjorde du, jag märkte då inte något resultat, det är klart jag ville ha mer, då det var så läskande i rumsvärmen.”

Husse måste börja försiktigt med allt nytt, men nästa gång kan du få lite mer, vi får testa hur mycket du tål.

”Menar du att det är som med åsnan?”

Vad då åsnan, vad yrar du om?

”Jasså, du minns inte, du berättade om en farbror som lastade sin åsna och sa: ”Tål du den här, så tål du den här och den här tills benen vek sig på åsnan och den låg platt med magen på marken med all last över sig.”

Nej så mycket förstår husse att jag inte kan mata in i dig så benen viker sig. Du kommer innan dess kasta upp det du inte förmår hålla kvar, det gäller både dig och mig, så fungerar helt enkelt våra magar.

”Är det därför jag kastar upp ibland, är det ditt fel?”

Jag kan inte se allt skräp du sätter i dig då vi är ute. Jag har sett att du har en förkärlek för eklöv och det tror jag inte är nyttigt för magen. Det finns garvsyra i eklöv och det är troligt att det ger uppkastningseffekt.

”Äter du också eklöv?”

Varför frågar du?

”Du har svårt att hålla dig för skratt då vi leker, jag tänkte på om garvsyran ger skratteffekter!”

Husse äter inte eklöv.