Hurra för Sverige, idag är det nationaldagen och då ska husse skänka bort sin bok ”Politisk kritik”!

”Varför ska du skänka bort den?”

Därför att ingen är intresserad för att köpa den. Politik tycks inte svenskarna bry sig om, de har det så bra och kanske tror, att de behöver inte engagera sig och de folkvalda, som är intresserade, de vet bäst själva, så varför bry sig om en som bryr sig. Samhället går som på räls och där mångfalden knakar och brakar flödar både våld droger och pengar. Allt kommer staten till del på något vis. Allt som förstörs ska byggas upp igen, det blir nya investeringar och mer arbeten. Det går bra för Sverige låt bollen rulla, den är ju rund, varför stoppa något, som går så bra?

”Husse vad ska vi göra?”

Husse har packat bilen full av böcker ca 175 st, de ska spridas ut idag. Vi börjar på Centrumparkeringen, sedan vid promenadstråket vid Slottsholmen och sedan vid Jysk och ICA Maxi.

”Tror du på det?”

Inte fullt ut, jag vill inte pracka på någon boken utan jag väljer att skylta och låta förbipasserande själv välja och jag ska med nyfikenhet iakttaga folks uppmärksamhet.

”Okay, det är nog dödfött, möjligen att de ser mig, men jag är inte till salu!”

Var inte orolig, dig skänker jag inte bort, den som vill ha dig får betala mer än vad det smakar, så du sitter tryggt.

”Husse berätta om resultatet, det var en jättetråkig dag i bilen, jag bara väntade på att vi skulle åka varje gång du parkerade.”

På centrum parkeringen var det endast en dam, som lade märke till skylten och då jag sa varsågod och tag en bok, blängde hon till, som att jag var något ohyggligt förskräckligt, antagligen uppskrämd i me-too rörelsen. Vid Slottsholmen blåste det kallt och snålt med folk, men tre böcker fick nya ägare. På ICA Maxi gick det bättre, där satt jag ut kartongen utanför i höjd med Apoteket och åkte därifrån, efter 3 timmar hämtade jag kartongen och då hade ca 15 st böcker fått nya ägare. Medan jag kollade läget, gick de flesta bara förbi utan att lägga märke till kartongen trots en monterad fladdrande flagga. Svenska flaggan är inget dragplåster i Sverige, men den var kanske den, som gjorde att folk undvek kartongen och inte snubblade över den. Hade det skett hade jag blivit åtalad för otillbörligt hinder i gångbanan och som Svensk bötfälld, hade det varit en invandrare hade den fått beröm för sin initiativkraft.

”Husse, jag tror du ska skita i det där projektet och låta böckerna gå till pappersinsamlingen, det är ju ändå bara 13000 kr som ryker och det är väl ingenting för en svensk fattigpensionär, det är ju ändå bara en månadslön.”

Det har du rätt i, de pengarna har ju redan rykt, det jag försöker göra är bara att få fler att läsa boken före nästa val. Det skadar inte att påminna om hur det förra gick, och alla löften, som sedermera bara rann ut i sanden.

”Okay, vi har ca 3 månader på oss, vi kan kasta böckerna efter eller på folk, då blir det nog fart på dom.”

Du är inte klok, det kan vi inte göra, det är bara hundar som tycker om då det kastas, människor blir aggressiva om de får en bok i huvudet.

”Jasså, det visste jag inte.”

Men nu vet du.