”När husse kopplar mig med flexkoppel, då vet jag att det blir långpromenad, det brukar ta ungefär en timma.”

Lizette vad tyckte du om dagens promenad, vad jag kunde se hade du mycket roligt och husse skrattade flera gånger till dina upptåg.

”Jag hörde det och det utan att du äter eklöv med den där garvsyran, som jag gillar.”

Jag tror den hjälper dig att få fart på magen för att jag har märkt att du sätter dig ofta efter sedan du har ätit dem. Du svarade inte vad du tyckte om promenaden?

”Du var ju med, så du vet du ju själv.”

Du måste tänka på dina läsare, det är för dom du måste fortsätta att berätta. Du har ca 40 läsare i Sverige och lika många i USA, sedan har du läsare över hela världen från 5 till 10 i de flesta länder. Det förpliktar!

”Det visste jag inte, hur vet du det?”

Jag har registrerat dig på ett webbhotell, som för statistik över vad du skriver och vilka webbläsare, som har tagit del av dina alster och som anger vilka geografiska platser, som har läsare.

”Menar du att jag är kändis?”

Inte precis kändis men det är ju roligt för dig, att det finns de som tycker, att det är värt, att besöka din sida.

”Ja, då ska jag berätta om dagens promenad. Därute i ekparken har det blåst ner massor av smågrenar, det tycker jag är roligt att i språnget fånga i munnen. Sedan de där två små barnen, som gungade i parken och då de fick se mig ropade: ”Får vi klappa hunden?” Det är klart ni får och jag sprang fram till dem och de blev så glada att få klappa om mig. Den ena flickan sa:”Hon känner lukten, vi har två hundar hemma och sedan var de så artiga och tackade för att de fick klappa mig.”

Ja det var väluppfostrade barn och trevligt att träffa. Vad hände mer?

”Den där käcka damen med taxen, var verkligen en trevlig bekantskap, vi snodde in oss rejält med varandra och hon fick reda ut det hela, du gjorde inget, varför?”

Jag ville inte nöjet skulle sluta, hörde du på dialekten, jag tror hon var danska, tänk så nära jag var.

”Vad menar du med det, det var jag som var nära?”

Ja, taxen ja, men jag kom nära damen, hon lukta gott.

”Det gjorde taxen också!”

Det förstår jag för du skulle prompt följa efter och det hade husse inget mot, så jag följde med.

”Jag stretade och drog, men kom aldrig ifatt igen, för att du gick för långsamt, du måste skynda dig om vi ska få något påhäng!”

Vi ska inte ha något påhäng, det är tillräckligt med dig.

”Vad menade du med, att tänk så nära jag var då?”

Det var min far som sjöng och då händer det att jag kopplar ihop det med det som händer, du kan få höra första versen om du vill?

”Kör för det, om du inte blir för långrandig.”

Husse sjunger:

I natt jag haft en konstig dröm, som gjorde mig om hjärtat öm, jag drömde jag, att jag på min obligation, vann minst en hel miljon, men när som dragningslistan kom, jag vände bladen om och om och fann till min förskräckelse, att det var numret strax intill.
Tänk så nära jag var, ja tänk så nära jag var, men vad har jag för glädje av detta idag, men jag tänkte som så, det smaka fågel ändå, den lilla stund det håller på. Vad tyckte du?

”Innehållet var det inget fel på för att säga något positivt, men det där kraxandet till sångröst vill jag helst slippa höra.”

På tal om positivt, vad är det med dig surpuppa?

”Husse du är bedrövlig, du är en hel timme sen med maten, det är därför jag drar så förbenat-”

Förlåt, jag trodde det var taxen.

”Erkänn, du trodde du skulle komma fatt damen med min hjälp.”

Det kommer jag aldrig att erkänna.

”Alla brottslingar nekar tills de blir överbevisade.”