”Husse solen skiner idag, skynda dig, jag vill ut!”

Det förstår jag, vill du ha ett täcke på dig?

”Absolut inte, jag är ingen häst, jag klarar kylan, det är bara ni tvåbenta, som fått för er att vi hundar är frusna, vi är skapta för att klara alla väder!”

Du är som vanligt styv i korken, men du ska täcket på dig idag, husse vill se hur det går.

”Sätt på då, men sätt lite fart, jag vill ut!”

Lugn, lugn lilla gumman, men jag förstår inte, att det ska krånglas så mycket idag med täcket, allt går fel, vi får göra om det, så ja nu sitter det till sist som det ska.

”Till att börja med gick det bra några hundra meter, sedan satte jag mig på baken och nekade gå.”

Vad är det med dig, kom nu, det är inte bra att du sitter med ändan i snön, du blir kall. vill du inte vara ute kylan, ska vi gå hem igen?

”Husse försöker vända och gå hemåt, jag stretar mot, jag vill inte gå hem.”

Vet du inte vad du vill, du vill ju varken gå framåt eller tillbaka, du kan inte sitta så där och bara glo, du blir kall om baken, hur många gånger ska jag behöva säga det, fattar du inte, kom nu knasboll!

”Knasboll kan du vara själv, ta av mig tvångströjan, så jag kan röra mig fritt. Jag har sagt, att jag är ingen häst, jag är en fransk bulldogg. Ta av mig nu, så ska du få se på fart!”

Okay, du får som du vill, även om jag vet, att du inte ska bestämma.

”Husse tar av mig tvångströjan, han hann knappt få av mig den innan jag for iväg som en blixt i snön och borrade in hela mig i snövallen.”

Oj då vilken fart, nu ser jag att du trivs, husse lovar, du ska inte behöva ha tvångströjan mer, kanske om det ösregnar, vi får se då den dagen kommer.

”Vi tog en riktig långpromenad på 1,5 timma och det har aldrig varit så många som promenerat utmed Gamlebyviken. Jag fick hälsa på flera tvåbenta och deras fyrbenta älsklingar. En del av dem var leklystna som mig och en del andra morrade och bar sig åt som rasister. Jag har ett gott lynne och accepterar alla, men så klart rasisterna är jag skeptisk mot. Vad vill dom egentligen?”

Du lilla Lizette, det är inte lätt för dig att förstå. Rasister är hundar med olycklig uppväxt, kanske har de fått aga i.s.t. för kärlek och godis. Kanske har de själva som valpar mött rasister och blivit misshandlade och bitna. Sedan tror de att det är så man ska vara då de möter en främmande hund. Kanske en del hundar bara gillar de som ser ut som dom själva.
Kanske de har haft en husse eller matte, som försökt att prygla dem till att lyda.

”Jag bryr mig inte om hur någon ser ut, jag mäter av dom, nosar på dom och accepterar dom, om dom inte sticker upp!”

Nä du är då ingen rasist, du ska ju leka och göra dig till för alla, så dig får jag se upp med, annars dröjer det inte länge förrän du är på smällen.

”Sådan husse, sådan hund!”

Nu kniper du käft din odåga annars ska du få med husse att göra.

”Ja, ja, jag ska knipa käft.”