”Dagen började med att husse rastade mig och jag hade hållit mig i 8 timmar, så nu var det bråttom, jag gnällde till lite, då jag tyckte det tog för lång tid, men väl ute välsignade herre och skapare vilken lycka att få lämna allt bakom sig. Husse är noga och plockar upp efter mig, så jag behöver inte ha dåligt samvete. När vi kom in fixade husse frukost, samtidigt berättade han att det är julafton, så idag spetsar jag din mat med julskinka och jag spetsade öronen lite extra av nyfikenhet på vad det kunde vara. Milda makter så gott, allt i skålen försvann i ett nafs.”

Det var väldigt vad det smakade bra, nu är det husses tur att få något till livs. Du förstår att husse har till tradition att denna dag starta med 3 sorters sill, ägg, kaviar, dill och 3 snapsar skåne, sedan vörtbröd med skinka och en kopp varmt te, efter det värmer husse glöggen och sätter sig framför TV och njuter den kryddade drycken.

”Jasså du, ska du börja redan på morgonen, vad får jag att dricka då?”

Du får vatten, jag vågar inte ge dig något annat, något starkt kan jag inte ge dig för husse har läst att hundar blir lätt beroende och någon fyllhund vill jag inte ha i familjen.

”Du själv då löper inte du samma risk?”

Nu byter vi ämne, nu talar vi inte om mina risker, det är för sent, nu gäller det dig och din framtid.

”Menar du att du redan är en fyll hund?”

Nej det menar jag inte, husse dricker måttligt och då är man inte fyllhund utan en njutningsmänniska. Du kan få smaka ett russin om du vill, visserligen blir du nog beroende av det, men det är inte så skadligt.

”Det där russinet var inte så dumt, du får gärna ge mig ett till. Jag låg i fåtöljen och matades med russin medan husse drack sin glögg. Inte så dum tillvaro, men efter ett tag pockade jag på att få komma ned på golvet och busa. Husse fattade vinken och satte ner mig på golvet och sedan attackerade jag husse och hoppade efter hans händer. Husse viftar fram och tillbaka med händerna och jag hoppar efter dem. Han lurar mig och klatschar mig i baken och jag far iväg på den hala parketten och husse skrattar och tjoar och jag blir allt vildare och far fram och tillbaka. Sedan vänder jag baken mot husse och då han försöker daska till mig far jag iväg utan att han hinner göra det. Det är så roligt och så håller vi på tills jag blir så varm och slänger mig raklång på golvet för kyla av mig och då säger husse ”Duktig vovve” för att han själv blivit varm och behöver ta igen sig.”

Lizette, det är bäst vi tar en runda med dig efter leken. Kom så går vi ut!

”När husse öppnade ytterdörren möttes vi av ett rikligt regnande, men jag backade inte utan for ut i regnet och kissade.”

Kom vi går in igen, husse visste inte att det regnade så mycket, va vill du inte gå in?

”Jag ska bara nosa lite till, det har kommit fram nya dofter, och jag drog och husse efter, men nu hade husse lärt sig flexkopplet, det var riktigt behagligt, så jag tog en runda runt huset innan husse fick komma in. Väl inne hämtade husse en frottéhandduk och gnuggade mig någorlunda torr och jag ruskade om mig själv så det smällde om öronen.”

Så ja, nu ska du få en godis, sen kan du leka med bollen medan husse tar en tupplur innan Kalle-Anka och avnjuta en gin&tonic, se nu är det julafton på riktigt för husse.

”Efter en stund gick jag in till husse för jag ville ligga hos honom, när jag vaknade frågade jag:”Vad blir det för käk till kvällen?””

Du ska få lax, skinka och leverpastej och husse tar detsamma ”God Jul” på dig lilla gumman!

”Heter jag gumman nu?”

Kärt barn har många namn Lizette.