Medan husse sysslar med dator, TV och städning får jag hitta på egna lekar. Jag ska här berätta om mina roligaste leksaker. Husse har köpt en flätad gummiboll, som han kopplat till ett kattkoppel. Först retar husse upp mig med dragkamp och när jag blivit tillräckligt adrenalinstinn släpper han kopplet och sedan går allt av sig själv.
Jag tar kopplet i munnen i stället för i den flätade bollen, kastar med huvudet från den ena till den andra sidan samtidigt som jag rusar fram och tillbaka. Den flätade bollen följer efter mig, studsar och slår mot allt, som är i dess väg och husse skrattar och har roligt.

Nästa är en annan leksak, ett styvt rep slaget i en liggande åtta knutet till en tamp. Det fungerar på ett liknande sätt, men nu är det den liggande åttan som förföljer mig runt vart jag än springer. Stannar jag så stannar åttan och rusar jag så följer den mig. Mycket stimulerande.

Sen har jag själv hittat på en lek med en större boll ungefär som en handboll. Jag tar tampen med liggande åttan och springer runt bollen, drar jag sedan i tampen och rusar iväg, så rullar handbollen, det här kan jag hålla på med hur länge som helst, så husse måste ta handbollen och lägga undan den. Husse tycker jag är så rolig och underhållande så han säger:”Duktig vovve, tänk att du är så duktig att sysselsätta dig själv, när jag vill göra annat.”

Han var mindre glad någon timme av tystnad, då han kom och tittade till mig. Husse hade köpt en ny hundkoja till mig i syntetmaterial och en liggmadrass instoppad i hundkojan. Jag hade slitit ur liggmadrassen ur hundkojan och själva hundkojan hade jag bitit sönder på flera ställen.

”Vad håller du på med, ska du förstöra din viloplats, nu har du ju ingen egen plats att dra dig tillbaka till, vad är det för förstörelsemani, som du blivit begåvad med?”

Jag vill inte ha den där hundkojan, jag har växt ur den, jag kommer med svårighet in i hundkojan och ville bara göra ingången lite större, du får köpa mig en större!

”I helsike heller, nu får du vara utan, när du har stojat tillräckligt med alla dina leksaker, så är du så trött, så du lägger dig helst på husses skor i hallen och tycker du det är bättre än en påkostad bädd, så gärna för mig.”