Husse har skött sig bra idag, jag har fått gått lös långa stunder och han har förstått att det är bäst så. vi har lekt i massor på stora gräsytor och på en promenad mötte vi en skällig tik, som inte gillade mig. Dess matte sa till husse: ”Du kommer att märka att tikar inte gillar valpar”, sa hon. ”Jasså, det kanske beror på att de haft jobbigt att bära fram en kull”, svarade husse. ”Ja, så kanske det är”, svarade hon.
Det där förstod jag inte, men det spelar ingen roll för just nu är jag mer intresserad av att hitta en plats och göra ifrån mig. Husse förstod och vi knalla vidare och mycket riktigt, jag hittade ett kanonställe. ”Det där stället ska vi lägga på minnet”, sa husse. Vad han nu menade med det?
Rätt vad det var hittade jag både ekollon och kastanjer och de knaprade jag på, jag gillar hårda grejer, bl.a. stötte jag på en avloppsbrunn i gjutjärn och den satte jag tänderna i varvid husse genmälde:” Den där kan du bita i så länge som du inte fått dina permanenta tänder, för sedan måste du vara rädd om dem, för de ska räcka i hela ditt liv.” Jag tittade storögt på honom och undrade, varför han snacka om permanenta tänder, vet han inte att vi hundar lever i nuet, nu får han skärpa sig.
Vi fortsatte vårt traskande och det kom massor av eklöv virvlande i luften och jag lyckades fånga flera stycken. I övrigt träffade vi inga lördagsvandrare och husse sa:” Det är inget folk ute för att det är lördagseftermiddag och då förbereder människor sitt helgfirande och då kan du springa lös utan att du retas till umgänge”. ”Nu går vi hemåt, så ska du få mat, det blir oxpaté idag” och då satte vi fart hemåt.