Det trodde ni inte att jag skulle dyka upp, ni får inte skvallra för husse. Lova det! Han får inget veta förrän han vaknar imorgon. Han sover redan då jag skriver det här! Han är så trött nu för tiden och låter mig arbeta när vi är ute. Han säger att jag måste kuta och hämta allt möjligt skräp för att jag ska hålla vikten. Det borde han göra själv för han har gått upp 4 kg i sommar och själv begriper han inte vad det beror på. Jag vet! Han äter en smörgås extra vid lunch, han slänger i sig en chokladkaka i veckan och till det dricker han ett par glas rött. Tror fan att han går upp i vikt då. Hur skulle jag se ut om jag misshandla mig på det sättet, antagligen som en boll, rullande fram över stock och sten. Tur att jag inte är så dum som husse.

På tal om sommaren, som slutar i nästa vecka, så har den varit fylld med diverse vedermödor. Ni vet det där med båtliv, som husse håller på med, ingen höjdare för mig. Jag strävar mot, då han ska lyfta mig ombord och stoppa ner mig i en lucka föröver, vem vill bli stuvad, som ett hjälplöst paket, inte jag i varje fall, så jag spjärnar ut med alla fyra benen och då blir luckan för liten och husse grymtar:” Du behöver inte gå ner i spagat din rackare, räta ut benen och bete dig som folk gastar han och så tvingar han ner mig genom luckan.”

Väl nere i båten slår hettan mot mig och jag förstår ytterligare en pinsam dag ombord. Det blev lite bättre då han öppnade upp kapellet och jag fick känna den friska vinden. Husse slår upp lite vatten i skålen, men jag nobbar, han tror visst jag är törstig för jämnan. Vi har gjort 3 resor till Idö, en resa till Rågö och en resa till Händelöp. Annemarie, min favorit, har varit med på alla resor som väl är, annars vet jag inte hur det skulle sluta. Annemarie ser alla prickar säkert 200 meter innan husse ser dem. Han har ju fått linser i ögonen och ser bra på nära håll, men sämre på långt håll, säger han. Jag sa åt honom:”Ta bort dom då!” Det lyssna han inte på, så han gott ha det så, när han inte gör som jag säger.”

Nu har han fått sitt nya kapell monterat, levererat av CB Marine. Han är mycket nöjd med det och berättar ofta hur skicklig kapellmakerskan är, som utfört jobbet, ett riktigt proffs, säger han. Det har han aldrig sagt till mig. Till mig säger han att jag är duktig, då jag kissar och bajsar. Konstigt i mitt tycke, då jag är så nödig att jag inte har något val! Bortsett från det triviala har jag förstått, att något allvarligt pågår. Det har med avstånd att göra, men det bortser jag från, jag springer omkring som vanligt och tycker det mesta är roligt!

Annemarie poserar akteröver.
Husse med fingret på ratten.