”Idag började jag dagen med att kräks, har inte ätit något, ville inte gå ut. Husse tog ut mig, men jag vägrade gå, han drog mig fram till snövallen, där kissade jag, sedan följde jag med en bit och då spröt det om baken. Husse förstod att jag var dålig, så vi vände hemåt. På hemvägen fick jag upp vitt skumliknande slem flera gånger. Väl hemma har jag legat hela dagen, varken ätit eller druckit! Husse vet inte vad det är, kanske någon allergisk reaktion på något du ätit ute, säger han. Vi avvaktar till morgondagen, blir du inte bättre, ringer husse veterinären för råd.”

Klockan 19.30 åt Lizette dagens första måltid och drack en halv skål vatten efter att ha legat stand by i stort sett hela dagen. Efter måltiden kl 20.30 och en kortare tid ute, inkommen börjar hon att likna sig själv igen. Just nu gnagar hon på torkat kycklingben lindat om en pinne av djurhud. Det ska bli intressant att se om hon får behålla det hon har förtärt.