Medan jag väntar på Postnords resultat vilka hundar som får plats på deras frimärken, så pågår parallellt min kortblandning. Jag hoppas att min kortblandning blir den som gör mest nytta för mig. Jag svävar redan bland molnen i mina drömmerier. På tal om moln, så har det blivit vanligt i den digitala världen. Vad jag förstått, så är de till för att de digitala jättarna, som Face Book och Google skall kunna hålla kontroll på vad vi kunder tycker om, som de i sina skapade algoritmer kan styra vad de anser vi vill köpa och sedan rikta en anpassad reklam till oss. De vädjar till vårt ha-begär och köplust till nya prylar. Ett alternativ är att investera i min kortblandning, det blir trots en startavgift billigare än att köpa prylar, som ni inte behöver. En liten varning, så att ni inte hamnar i skuldfällan med påföljande skuldsanering.

Jag känner en man, en bekant till min husse, som hamnade i skuldsaneringens garn. Han var från Norrköping, hade bil, bostadsrätt och ett bra liv. Han ville få mer, så han började handla på kredit. Han gjorde ett gott intryck och fick kredit var helst han beställde sina varor. Kruxet var att han samlade alla sina räkningar i en bärkasse och då den var full gick han ner till Socialkontoret och talade om att han inte kunde betala. Han hade ryktesvis hört, att kommunen hade gott om pengar. Han ville nu att de skulle betala för hans utgifter. Han argumenterade med att alla nyanlända får hjälp och nu behövde han hjälp, som har arbetat hela sitt liv och betalat skatt. Han fick nobben. Till detta finns inga pengar, men vi kan ge er en God man, som hjälper er med er ekonomi och ordnar med skuldsanering. Han fick sälja sin bil, sin bostadsrätt och allt annat värdefullt han köpt på kredit.

Han fick behålla av sin pension till livets nödtorft och höll på med skuldsanering i 15 år till sin död.

När husse sist besökte honom och han satt i rullstol var han så arg på sin God man och tålde inte se honom. God mannen fick vid besök finna sig i att bli utskälld och mannen körde sin rullstol på hans ben. Till slut fick den Goda mannen sända ett ombud med de varor, som mannen behövde. Mannen dog i vredesmod över den orättvisa värld han ansåg sig leva i. Mannen hade en diagnos manodepressiv, som på den tiden inte var någon ursäkt. Sjuk eller frisk alla har ett personligt ansvar för sitt liv. Det borde även gälla nyanlända och krav på att de ska vara självförsörjande. Husse säger att det gällde, då han var ung. Arbetade man inte fick man svälta, därför skaffade man sig ett arbete för att stilla hungern.

Kära hundvänner, nu ber jag er betala in startavgiften på 10 kr till min tävling Lizette´s kortblandning, så att jag slipper hamna i skuldsaneringens garn, för det har jag inte råd med. Ni har väl inte glömt Förvaltarens konto: Paypal.me/Frisse37

Med vänlig hälsning Lizette.