”Idag fick jag följa med husse till Jula, där han köpte ett par kängor utan snörning och dubbar. Sedan drog vi vidare till Bil-Tema, där han köpte nya torkare till bilen. Jag trivs inte i bilen då husse ränner i butikerna, dels ser jag inte ut, dels blir det väldigt ensamt. Husse tycks inte bry sig han säger:”Gnäll inte, du vet inte hur bra du har det!” Så nu håller jag tyst, jag har kommit underfund med att inget händer då jag gnäller, han bryr sig inte helt enkelt, diktatorn!”

Det här gick ju bra Lizette, vad duktig du har varit, ingen olycka har skett, toppen.

”Vad menar du, det kan väl inte ske någon olycka , då bilen står stilla och dörrarna är stängda?”

Jasså, du tänker så, jag tänkte på en annan sorts olycka, men det är bra att du håller tätt i bilen, jag tror du ibland blir lite orolig, då husse lämnar dig?

”Inbilla dig ingenting, jag vill bara att du ska snabba dig på, så jag får komma ut och skutta omkring och plocka pinnar.”

Det ska du få göra när vi kommer hem.

”Husse höll ord han tog en timmes promenad med mig och därefter fick jag mat och uppmaningen att ”nu sköter du dig, för husse är kallad till sjukhuset för kontroll!” Han åkte iväg och var säkert borta ett par timmar.”

Inget problem att lämna dig ensam ser jag, du har tydligen sysselsatt dig utan min medverkan. Jag ser att du har dragit ner husses filt på golvet och gjort det bekvämt för dig och dessutom har tydligen husses hälfotsinlägg väckt ditt intresse, men du har i varje fall inte bitit sönder dem, så husse måste säga, att du har varit en duktig vovve trots allt. Nu får du komma, så tar vi en promenad innan nästa måltid!

”Ja så äntligen blev det en rolig timma igen ute på ängarna med mig skuttande kring husses ben och lek med pinnar.”