”Husse jag hörde att en tavla på Jesus, som någon ”Leonardo da Vinci” målat på 1500-talet, den var bara 66 cm hög och den auktionerades ut för 3,8miljarder svenska kronor.”

Du måste ha hört fel?

”Ifrågasätt inte min hörsel, jag hör mycket bättre än dig. Du är mycket för billig på dina!”

Du förstår, det är en annan marknad, men så höga priser för ett konstverk har jag aldrig hört talas om. Jag har för mig att det var ett konstverk av Pablo Picasso, som gick för hiskliga pengar en gång, och då undrade jag vem som kunde ha så mycket pengar och då kom jag att tänka på ”Kamprad” eller Bill Gates för de är rika, som troll. Vem tror du Lizette det är, som har så mycket pengar?

”Det är nog någon knarkkung eller oljebaron, som har en skruv lös. De kunde köpt hundmat till alla världens lösspringande hundar istället, du vet dom som inte har någon husse.”

Ja, det har du rätt i. När jag tänker efter, så kunde svenska staten köpt Jesus istället för alla kostnader med lösspringande människor i Sverige, som försörjer sig på kriminell verksamhet. Det hade varit bättre att ha den tavlan på Jesus inlåst. Det hade varit lättare att bevaka än alla de, som ska bevakas i fängelser.

”De lösspringande människorna kan vi inte ta bort, det är det roligaste jag vet! De skapar ju massor av arbete med allt de förstör. Rättsväsendet, byggbranschen, bilindustrin allt skulle klappa ihop utan deras insats.”

Det tänkte jag inte på! Det är klart för din egen del är ju det roligare. Den där tavlan hade ju du slitit i stycken på några minuter, utan tanke på vad den kostar, det skulle du glömt för bara nöjet att förstöra den.

”Ja, där ser du, då kunde ju någon måla om den och tjäna 3,8 miljarder en gång till om 500 år!”

Du är nog en både farlig och intellektuell hund!

”Ja, passa dig!”