Husse lyfte upp mig i sitt knä efter frukost och talade om för mig att jag rev honom med klorna och att det var dags att klippa dem. Den där tången har legat framme flera dagar och jag har nosat på den då och då, så det var inget att vara rädd för. Han klippte vänstra tassens fem klor utan problem, det knäppte bara till lite så jag undrade vad han gjorde och eftersom han inte sa vad han höll på med så vägrade jag då han skulle klippa den andra framtassen.

”Okay, då får vi ta den en annan gång, då du håller dig lugnare, men när allt kommer omkring så verkar det som du har slitit ner klorna på din högra framtass, jag får följa upp det”, sa Husse.

Sedan gick vi ut och lekte med löven, obs inte statsministern utan eklöven ute i parken. Nu är det så mycket eklöv på en del platser, så jag plöjer genom dem med buken, snubblar och rullar runt och det gör att jag sätter ännu högre fart och tumlar runt flera gånger.

Sedan hörde jag barnröster och då drog jag åt det hållet och när vi kom fram till staketet fick jag slicka små barnhänder. De stack pinnar till mig och blev jätteglada då jag tog en pinne i munnen och lekte med den. Nu ville alla barnen ge mig pinnar och de frågade vilken gata vi bodde på och så talade de om var de själva bodde. Deras fröken tackade oss för att vi kom fram och berättade att de brukar titta på oss genom fönstret, då vi leker i parken och det var mer än vi visste, att de kunde se oss och inte vi dem. Vi tackade för oss och drog oss hemåt.

På eftermiddagen tog vi en långpromenad på 40 minuter och vi var bl.a. nere vid stranden och hörde olika fågelläten, som jag stannade upp och lystrade till. Jag förstod inte riktigt var de kom ifrån eftersom jag inte kunde se några fåglar. Husse pekade mot luften, men jag förstod inte vad han menade så jag såg fortfarande inga. Sen blev det nosen i backen en lång stund, och husse kommenterade:” Du ska inte tro att du är ensam om den här vägen, för här går dagligen många hundar och lämnar sina dofter omkring sig, du behöver väl inte nosa på allt”.

Han ska då kommentera allt jag gör, han kan väl nosa själv för tusan och hålla klaffen!