”Husse, var tog Jasmine vägen, jag saknar henne, hon var så vänlig mot mig?”

Hon hade bara en kortare rast från Krim och var tvungen att återvända till jobbet. Har du tur så träffar vi henne igen, jag förstår att du känner dig bekant med henne, det var tredje gången du träffade henne. Hon fick din adress till bloggen, så nu kan hon läsa om dig där, så då lär hon sig vad du är för en spelevink och nu får du stå för vad du skriver till och om henne. Kanske hon nästa gång knäpper dig på nosen. Du förstår, hon har en egen hund, en Rottweiler, det är en kraftig stor hund med stark vaktinstinkt, så det är bäst vi passar oss om hon skulle ha sin egen hund med sig.

”Det är nog inget problem, jag är så vänlig, så Rottweilern faller nog för mig, i varje fall om det är en hanhund?”

Det har jag glömt att fråga, det får vi göra nästa gång vi stöter på henne.

”Ja, gör det, så vi vet vad vi har att vänta och inte gör bort oss.”

Jag kan berätta att Rottweilern har många gånger ett bättre sätt än vad som sägs. Jag kände en dam, som skaffade sig en Rottweiler, att ha som vakthund, därför att hon bodde ensam på ett torp i skogen och hon var rädd för en hemlös man, som passerade över hennes tomt dagligen och hon tyckte det var så obehagligt, för att han ofta var berusad. Mannen gjorde sig vän med hunden och gav den ofta en godbit, det kunde vara ett stycke av en falukorv eller något annat gott, så det blev inte mycket med den vakthållningen. Varefter tiden gick så behövde min bekant inte oroa sig längre, för den hemlösa mannen var en vänlig själ, som genom olyckliga omständigheter hamnat utanför den samhälleliga gemenskapen. Det hände att damen sedermera bjöd mannen på kaffe och bullar i trädgården. Jag minns att vi skojade med damen och sa:” Vad roligt Asta du flyttade ut på vischan och fick en fästman.” Asta protesterade bestämt och menade att hon ville bara vara snäll eftersom mannen visade sig så snäll mot hennes Rottweiler. Vi skrattade och sa:”Skyll på det du.”

”En sådan hund behöver inte jag vara rädd för husse.”

Nä, men vi kan ju aldrig veta hur Jasmines Rottweiler är, hon jobbar ju på Krim., så det kan ju vara en riktig vakthund.

”Det är bäst du kolla det husse, så vi inte gör bort oss!”

Ja, det är nog säkrast, så det inte blir ditt sista möte!