Vad tittar du på Lizette?

”På dig!”

Varför då?

”Du ser så bekymrad ut och du vankar fram och tillbaka, ingenting är sig likt!”

Ena dagen är det Nobelfest och glamour och den andra dagen är det antisemitism och hatbrott mot judar i Göteborg, Malmö och till och med i Ronneby, det sprider sig som pesten över landet.

”Nu överdriver du allt, jag har då inte märkt någonting varken här inne eller utanför dörren, ta det lugnt husse!”

Jag ska berätta för dig min lilla vovve, att husses kritiska sinne är väckt, när han lyssnar till vad som händer i vårt land. Våra politiker har haft så dålig insikt om vad som kommer att ske genom att låta folk från Mellanöstern ta plats i Sverige. De har inbillat sig att dessa människor lämnar sina konflikter och känslor hemma och inte tar med sig det till det nya landet. Det är så naivt, så det finns inte ord för det. Skulle de själva bli araber för att de exempelvis flyttar till Palestina? Ändå tror de att araber blir svenskar då de passerar svenska gränsen, ja den gränsen som fanns en gång.
Konflikten mellan israeler och palestinier har pågått sedan 1948 och ändå tror svenska politiker att de ska kunna hjälpa till att lösa konflikten. Istället vill jag påstå att de bidrar till att öka den genom att ställa sig på den ena sidan. Detta är mycket större och har inte världssamfund, som Ex. vis FN lyckats med detta än idag, så bör nog svenska politiker hålla sig neutrala i denna konflikt!
För att inte tala om Afghanistan!

”Gör inte det husse, lugna dig nu, jag behöver gå ut, det är bättre du sysslar med nära ting!”

Tack för det, du är en klok vovve du Lizette!