Äntligen en bra dag. Husse har ramlat och skadat högra handen, så nu slipper jag varvet några dagar. Han trampa på en sten som rullade undan och han föll som en oxe på singelfylld gångbana, inte direkt det mjukaste underlaget. Jag kunde inte begripa att en så stor klump, som husse kunde falla så fort och tungt. Jag frågade:”Varför trilla du husse?” inga frågor tack, du har fyra ben, så du vet inget om att hålla balansen, blev svaret.

Jag tror att det är det astrologiska ödet. Husse är född den 20 april och jag har läst i tidskrifter att ibland är han i stjärntecknet Väduren och ibland i Oxens. Det kan väl hända att han som yngre var Vädur, ivrig, spontan och kreativ, full av idéer, nu är han i Oxens stjärntecken, lugn, tung, stabil och långsam, med undantag av stabiliteten. Alla känner säkert till ordspråken,”liten tuva stjälper stort lass och ju tyngre man är, ju tyngre faller man!” Allt stämde på pricken med Husse.

Han är ju också kastrerad som en oxe. Han har dessutom sagt till mig:” Att det var därför han skaffat mig, för det var enda sättet, att få leva ihop med en fransyska!” Så nu vet ni det, han skyr ingenting längre, det är därför jag vågar skriva det. Oxen har rest sig, men han har inget stånd längre, förr hade han ett marknadsstånd, då han på fritiden for omkring på marknader och sålde, skyddshjälmar, hörselskydd och pekpinnar i form av pennor och som vanligt med förlust men med stort nöje. En del lär sig aldrig, sådan är han Oxen.

En grannes stånd!

Nu drar vi till skogs och det är fullt av härliga dofter i skogen och det lyser vitt i stora sjok bland allt det gröna. I äppellunden syns redan knoppar på grenarna och en dag till med sol lär de slå ut, påstår husse. Vem bryr sig om äppelblom, då marken är full av dofter. De tvåbenta lever i en underlig värld, de stannar upp för de mest oväsentliga saker de ser, medan jag stannar upp, då det luktar gott. De vet inte vad de går miste om.

Hm, så skönt i det gröna!