Vi har varit ute och lekt i parken utanför huset bland alla eklöv och jag hittar ekollon. Husse kollar vad jag har i munnen och plockar ut dem och säger:” Dom där får du inte svälja”! Jag tittar storögt på honom och undrar varför. Det är så mycket man inte får. Sedan springer husse iväg och jag springer efter honom och sätter mig vid hans fötter, sedan lägger jag tassen på hans ena sko och tittar på honom och då säger han:” Duktig vovve och ger mig godis”. Sedan springer husse och gömmer sig bakom en kraftig ek, tror han, men han är så långsam så jag hinner ifatt och då får jag beröm för att jag hitta honom plus en godis. Hur dum får man vara, jag bara frågar?
Efter all lek och rastning passerade vi entrén och jag stannade och tittade in i husets pool och då lade två damer märke till mig, jag satt alldeles stilla och bara tittade och de tyckte att jag var så söt, så de erbjöd husse att passa mig om han behövde göra något annat, handla eller så. Det tyckte husse var bra.
När vi kom in så smakade bra med torrfoder, och jag vill helst ha det torrt. Igår hade husse blött upp det med vatten, men det kladdet ville jag inte ha. Det bästa av allt var att jag fick avsluta måltiden med en skiva Goudaost och den slank ner utan problem, jäklar så gott. Husse öppnade dörren till balkongen och då försvann jag direkt under möblerna så han inte kunde se vad jag gjorde, han bara fick höra skrapet. Det är roligt, då han inte har koll. Sedan gick husse och satte sig vid datorn, han skvallrar till sina bekanta vad jag gör. Det får stå för honom, jag berättar ju själv om alltihop, det har tydligen husse inte fattat. Hur som, när husse sätter sig vid datorn går jag och lägger mig vid hans skor i hallen, det känns tryggt, för vid de skorna vankas det godis. Husse frågar mig varje gång han går förbi:” Varför ligger du där?” Han fattar då inte mycket min kära husse. Vi får bida vår tid och se om det klarnar i husses huvud så småningom.
Javisst ja lekte med husets gris, julfläsket, och husse tog en bild och sa inte ett knyst om det. Det hade jag inte väntat mig, annars grymtas det om ”Pinnen”, så fort jag gnager på någon möbel. Vad skall alla benen vara till om man inte får gnaga på dem?


Entrén till balkongen.