Jag är ensam i lägenheten. Husse har gått till hundpsykologen. Han påstår att han måste söka stöd hur han ska få bort mitt högmod. Jag skällde ut honom, innan han gick. Jag sa åt honom, om någon behövde en psykolog, så var det han mot sitt oförstånd. Han gick ändå den träskallen. Vad gör man?

Under tiden kollar jag upp vem som har ansvaret för den här tävlingen på Postnord. Det visar sig vara en tikchef vid namn Kristina Olofsdotter. Hennes far hannen Olof, tyvärr känner jag inte hennes farsa. Hon säger att hon fått in 120000 bilder på fina hundar och att tävlingen är öppen till den 9 februari. Jag börjar ana oråd ,att det är bluff alltihop. Det kommer att bli hur lätt som helst, att blanda bort korten. I en vanlig kortlek med 52 kort lyckas folk blanda bort kort och bluffa till sig miljoner på nätpoker. Vad ett spel med minst 120000 kort och tills tävlingen stängs blir det minst en halv miljon kort. Den som lyckas lägga patiens med alla dessa kort och få den att gå ut kan bara vara en falskspelare. Till råga på allt har de valt en tik, som givetvis faller för några hannar. Det kan bara gå åt fanders, som farsan sa då han tippade på stryktipset, det blev stryk varje gång. Jag överväger och lägga in veto, innan tävlingen går av stapeln.

Jag hör en nyckel i dörren. Husse kliver in och jag snurrar runt av lycka i inledningsminuterna.

  • Lugna ner dig , låt husse ta av sig, jag har ju bara varit borta några timmar. Du behöver inte snurra runt och apa dig för att jag lämnar dig då och då.
  • Hur gick det för dig hos hundpsykologen?
  • Nja, jag tror inte han var riktigt frisk.
  • Vad fattas det honom, på vad sätt var han sjuk?
  • Han sa:”Sådan husse, sådan hund”.
  • Där ser du, det är dig det är fel på, inte på mig. Jag tycker du ska gå till en psykolog för tvåbenta. Du husse, när du varit borta har jag kollat upp vem som är ansvarig för tävlingen.
  • Har du, vem är det?
  • Hon heter Kristina Olofsdotter, men jag kunde inte hitta henne i Kennelklubbens tikregister, så hon är nog en falskspelare, som samlar in en massa kort på hundar för att lägga en omöjlig patiens, som aldrig går ut och därmed kan lova ut en belöning mot en låg startavgift för att spela. Tar hon 10 kr i startavgift, så gör hon en vinst på 5 miljoner kr på en månad.
  • Bra jobbat Lizette, vi startar en egen tävling på dina premisser, så kan vi leva flott i resten av våra dagar. Vi kan döpa patiensen till Lizettes kortblandning och inte lova någonting.
  • Godkänt, klappat och klart husse, vilken tur att du har mig-