Idag fick vi oförhappandes sällskap med Anne-Marie från tvillinghuset och på vår väg utmed Gamlebyviken passerade vi det omtalade ormnästet, det förfallna båthuset enligt bilden. Huggormarna är fridlysta, så de kan föröka sig och leva ett gott liv, så gott, att det heta sommardagar känns otryggt för mig, som hund att vara därnere. Anne-Marie berättade att hon sett tre stycken under den senaste värmeperioden förra veckan och att en bekant hon talat med fått sin hund biten i nosen i två omgångar och att det senaste giftbettet orsakat hundens död. Så vill inte jag ha det, så jag frågar mig finns det ingen hejd på denna fridlysning av huggormen? Det borde göras undantag i vissa områden, speciellt de, där den tränger undan människor från att vistas vid bad och stränder. Husse och jag har mött 3 stycken denna sommar på den promenadväg, som går utmed Gamlebyviken.
Denna dag trots fin höstsol slapp vi de ovälkomna invånarna och kunde tryggt ta en rejäl promenad, som vi avslutade med kaffe hemma hos oss.

Husse passade på att ta ett foto på mig, som han sände till uppfödaren med orden:

”Vill bara skicka en bild på den fina hunden du sålde till mig. Lizette spelar fotboll och springer snabbt efter slungboll, riktigt roligt med hennes arbetslust, hon släpar grenar på 4 cm i diameter och 1,5 meter långa utan besvär. Hon är stark, så det är jämt upp att hålla mot. Hon äter 3 ggr om dagen och lämnar ifrån sig lika många gånger. Hon är mycket positiv och tycker om alla människor och nästan alla hundar. Hon är bara fortfarande lite för mycket på då jag får besök hemma, men lyder någorlunda även då om jag skärper rösten. Då jag är ensam med henne lyder hon bra. Hon har som mest vägt 13 kg, men efter ökad motion ligger hon idag på 12 kg och i mitt tycke mycket muskulös. Hon är med andra ord en lycklig och glad hund och ger mig god hälsa.
”Jag kan inte annat än hålla med dig Husse, jag får väl sända några väl valda ord till din mor, som gengäld till ditt omdöme om mig.”
Ja gör det, du får väl rikta din nos mot himmelen och hoppas på kontakt!
”Varför då, du har ju sagt att hon ligger begravd?”
Ja det har du rätt i, vad dum jag är.
”Det har du rätt i husse.”
Tyst din odåga!