Skönt att du är bättre Lizette och att du kan hålla tätt igen.

”När du har lagt undan alla mattor vågar jag inte längre, allt syns ju direkt, och jag visste inte att tvåbenta kände dofter, ni går ju aldrig med nosen i backen.”

Det tycker jag du också ska sluta med, men där kan jag inte räkna med att få gehör. Det är ju ditt sätt att uppdatera om något nytt hänt sedan sist du var ute.

”Jasså, du har fattat det, det glädjer mig.”

Lizette, jag måste erkänna att jag är lite svag för finansministern Magdalena Andersson, inte för hennes politik, utan för hennes sätt att debattera. Hon är skarp i replikerna och med klart öppna ögon riktar hon sina vassa fördömanden mot alla fuskare och skattesmitare. Hon vill ha mer i statskassan att fördela till de bäst behövande.
Det sista får man ta med en nypa salt, alla vet ju var pengarna går idag. Det har ju skapats en kostnadsvägg och man kan undra hur många , som orkar klättra och komma över kanten och de som kommer över kanten har väl inget kvar där på krönet.

”Jag har sagt åt dig, var inte så omständlig, säg som det är, att du gillar henne för att hon heter Andersson, du önskar att hon var din dotter helt enkelt.”

Aldrig i livet, en sådan bestämmande unge skulle jag inte vilja ha, då skulle jag aldrig få en syl i vädret. Varför tror du jag köpte dig?

”För att du skulle ha någon att bestämma över och göra allt som du vill, men där fick du tji, vi honkön har de bestämmande takterna i generna, och här gäller vad jag vill, vad vi ska göra och vart vi ska gå.”

Det var meningen jag skulle haft en hanhund, men det fanns ingen till salu och då fick det bli du. Du såg så liten och beskedlig ut, men ändå nyfiken.

”Skenet bedrar, som bekant, men nu sitter vi i samma båt, kan du simma husse?”

Hjälpligt.

”Vad är det för svar, kan du simma?”

Ja så där.

”Nä, detta duger inte, du måste kunna klara mig, för vi frallor är dåliga simmare.”

Det gäller säkert inte dig, du skyr ingenting, idag la du dig på rygg i snön alldeles naken och husse hade klätt sig särskilt varmt för att inte frysa, men när du låg där i snön och kravla, då frös jag inombords.

”Jag tror de tvåbenta tänker för mycket.”