Husse och jag gick ut på en promenad. Vi hade gått ca 100 m och skulle just svänga i i skogen bakom ett plåtskjul och jädrar i mig vad det stack till i min vänstra baktass, jag sparkade och hoppade omkring på tre ben då husse gastade:” Stanna!” Lydig som jag är stannade jag och husse kollade tassen och fann en geting hängandes i tassen. Han petade bort med vänstra pekfingernageln och den flög ned i gräset.

”Jag förstår hur ont det gör, husse vet hur det känns, sveda och värk, kom går vi hem och ser om det finns Salubrin hemma. Det brukar lindra.”

Vi vände om, jag hoppandes på tre ben och skakandes på tassen, Det kändes som uslingen satt kvar. Varför stack han mig, jag hade gjort den någonting?. Det är likadant med en del hundar, de tål inte se mig utan får fnatt. Jag undrar ibland hur de har det hemma! Grannen har två hundar, de är hur vänliga och kärleksfulla som helst, men jag har sett att deras matte och husse också är vänliga. ”Sådan husse sådan hund, sägs det!” Det skulle argsinta hundars matte och husse tänka på. Det ska vara roligt att ha hund och då måste hunden lyda sin förare, felsteg kan man göra, men man ska inte bli hysterisk och uppskrämd till försvar då man möter en annan hund. Hundar ska kunna gå fram och nosa på varandra, inte på alla. det kan bli för mycket, men några kompisar är roligt att ha.

Då vi kom hem rotade husse i skåp och lådor men ingen Salubrin fanns att finna, då tog han rakvatten och baddade in tassen med. Det luktade gått så jag slicka i mig det med en gång sedan sa han: ”Du får stanna hemma medan husse åker till apoteket och köper Salubrin för det vet jag att det lindrar.” Husse far iväg och då han kommer tillbaka säger han: ”På Coop var det slut och på apoteket var det stängt, inte mycket till service idag, men nu ser jag att du hoppar inte längre på tre ben och du rör dig som du inte har blivit stucken, så då hjälpte rakvattnet i alla fall.”

Jag fick välja på att vara inne eller ute, husse lät ytterdörren vara öppen. Jag låg ute i skuggan några minuter, men så traska jag in till husse, han hade satt på kaffet och då brukar jag gå in och kolla om han har någon godis till mig och det hade han. Han är snäll mot mig husse och det har han varit hela tiden sen jag kom till honom. Därför blir jag så glad varje gång han kommer hem efter sen han har stuckit iväg på sina ärenden. Han har alltid kommit tillbaka, så jag känner mig trygg, jag har ju hans doft kring mig även då han är borta, så det finns ingen anledning att hetsa upp sig. Den där jädra getingen den stack rejält, så det var bara bra att den stack efter sticket, nu ska jag törna in tills det blir matdags för det brukar bli sent om kvällarna i det här huset.

Det svalkar i gräset.