”Husse vilken generation invandrare tillhör jag?”

Jag vet inte, jag har bara träffat din far och mor och de är nog första generation, så de var de första som fick lära sig svenska kommandon. Följaktligen tillhör du andra generations invandrare och behöver inte gå i svenska för invandrare, dina föräldrar är skyldiga att lära dig svenska kommandon och har de inte lyckats fostra dig, så blir det jag som får lära dig det de har missat.

”Men då får väl inte jag fri skola, bostad, tandvård och veterinärbesök?”

Nej det får du inte, vi som är här får betala för oss själva och till den första generationens invandrare och när det kommer många, så är det mycket stora kostnader att betala. För dig spelar det ingen roll, för det betalar jag.

”Vilken otur att jag inte tillhörde första generationen, det hade blivit mycket billigare för dig.”

Javisst hade det varit bättre, men det finns något som heter politik och politiker. Politik är att vilja påverka alla sorters skeenden och det är många som vill men inte alltid är så lämpliga och då blir det många felaktiga och dyra beslut. Till exempel om vi tar dig till politiker och din vilja att påverka olika händelser, så skulle det braka åt skogen.

”Vad menar du med det, det är vill inget fel att dra mot skogen?”

Nä, inte för din del, men om din politik drar åt skogen, då blir detsamma som haveri, socialt haveri kallas det.

”Ja, nu minns jag, det var den där sociala pelaren, som de talade om men inte syntes.”

Just det, alldeles riktigt uppfattat och hur det blir med den goda viljan kan vi kort sammanfatta med att den rinner ut i sanden. Från Frankrike, där dina förfäder kommer ifrån där är man positiva. Men det finns massor av länder, som strävar mot, ungefär som du stretar mot husses vilja.

”Vad är det för länder?”

Jag vill inte nämna alla, Polen, Ungern, Rumänien och Bulgarien kanske är några med störst svårigheter, men det finns säkert många fler som inte orkar stötta en social pelare, som inte syns.

”Min farsa sa ”sköt dig själv och skit i andra!”

Jag vet att du tagit fasta på det, men det håller vi tyst om.