”Husse, idag är det inte en käft ute!”

Nä, idag får vi gå ostört, det här avskyvärda vädret lockar inte ut någon, tydligen inte ens hundägarna. Det skulle vara intressant att veta hur det kan komma sig?

”Jag tror det beror på att de har hundtoalett inne, kanske det är tid att du konstruerar en sådan till mig?”

Jag har nog tänkt på det i händelse av jag skulle bli sjuk och inte kan gå ut med dig.

”Du kan väl skaffa en sådan där kattlåda med sand i.”

Nja, kanske, men jag är rädd för att du då skvätter sand över hela badrummet och sedan är det inte givet, att du använder den, utan sätter dig bredvid eller något annat mindre intelligent.
Du är lite grann käringen mot strömmen.

”Stopp och belägg, snacka inte strunt, hitta på något annat då!”

Jag tänkte att jag gör en liten plattform, som du kliver upp på. Jag sågar ett hål i plattan och sätter en liten plasthink under hålet. Sedan får jag träna dig att kliva upp och göra ifrån dig i hålet, sedan kan husse lyfta upp hinken och tömma innehållet i toaletten.

”Det kan jag aldrig lära mig, hur i baljan ska jag träffa rätt i det där hålet?”

Övning ger färdighet, men det är klart att vi får räkna med många misslyckanden. Kanske jag får lägga någon av dina korvar, som du gjort ute, så lär du nosa dig fram till hinken. Problemet blir nog, att få dig att vända dig rätt efter det att du har nosat dig till hinkens läge.

”Jag tror inte det där är någon bra idé, det är nog enklare att du går ut med mig även om du är sjuk och kan du inte gå, får du väl krypa ut, på samma sätt, som du leker hund i vardagsrummet!”

Sluta fantisera om vad husse gör, din lögnare!