Är det mej du flirtar med Lizette?

”Trodde du ja, nä tack du! Det är grannen ovanför, det trevliga paret, som gav mig en present idag, du vet den där tennisbollen, vilken grej, du hade inte chans, den fick jag ha för mig själv. Hur du än försökte att få vara med så snuvade jag dig varje gång.”

Var lagom mallig du, det kommer fler tillfällen och jag lovar, då ska jag lura dig!

”Det tror jag inte du klarar av, du är för långsam!”

Åja, med lite list kommer du bli varse vem som drar längsta strået, jag lovar!

”Det är inget fel att vara optimist, jag ska visa dig att ditt strå inte är mycket värt jämfört med min snabbhet bara jag får vila ut till nästa vända ute på planen.”

Förklara för mig Lizette varför du är så till dig med andra tvåbenta, som vi möter, då vi är ute, mig glömmer du totalt och dessutom lyder du mig inte alls. När vi är inne är du ju så duktig och lyder på många kommandon. Du måste förstå att dessa kommandon ska åtlydas även ute, så att husse kan vara stolt över dig.

”Säger du det, men när man har roligt vill man inte sluta, det vet du väl själv, du lyssnar ju inte på mig, då du ser en film på TV eller sitter vid datorn och kollar vad jag skriver.”

Det är ingen mening med att snacka med dig, du bara hittar på massa undanflykter för att slippa ta ansvar. Förstår du inte att det är farligt att inte lyda husse?

”Vad är det för farligt med det, hotar du mig?”

Nä, inte hotar jag dig. Tänk dig, att jag har dig okopplad och att du inte stannar på kommandot stanna innan vi går över gatan. Det kan komma en bil och köra på dig.

”Menar du på allvar att det sitter ett blindstyre bakom ratten, de har väl bromsar på de där fyrhjulingarna?”

Nä, det menar jag inte, men bilarna har företräde framför både dig och mig om vi inte går där det är markerat övergångsställe.

”Jag går aldrig över gatan utan att jag eller någon annan hund gjort en markering, kom inte och snacka skit.”

Jag har bett dig tidigare att du ska vårda ditt språk och inte använda det där sista ordet.

”Har du något bättre ord då?

Oanständigt!

”Nu får du väl skärpa dig, menar du att ett femstavigt ord ska ersätta ett enstavigt, har du inget bättre tycker jag inte du ska yttra dig, jag fortsätter med skit!”

Tyvärr gör du väl det.