Farsan är rödbrun och morsan är svart och jag blev svart med inslag av rödbruna strimmor, vad beror det på husse?

” Enkelt sagt beror det på att att du är en blandras inom din egen ras, jag tror att din mor är lugnast och stillsam och därför hann du få mer av hennes täckning, din far är mycket livlig och het på gröten , och hade raskt gjort sitt, sedan brydde han sig inte mer om dig likt de flesta fäder och då kunde det inte hinnas med att bli så mycket rödbrunt i dig, men däremot lyckades han med sin korta insats låta dig ärva sitt hetsiga och våldsamma beteende, då du retas upp.”

Jasså, är det så, jag bara undra.

” Du är så svart i nosen, så ibland när jag tittar på dig ser jag bara ett kolhuvud och i kroppen påminner du om en panter när du leker, du smyger dig på ditt byte, sedan hugger du tag och sätter tassarna på det och slänger med huvudet fram och tillbaka och sliter det i stycken, det ser bedrövligt ut när du är färdig med din massaker. Jag undrar ibland om du är en tamhund eller ett vilddjur?”

Det är klart jag är vild då jag leker, men då jag är nära dig är jag lugn och fin, om du inte retar upp mig förståss, då skäller jag ut dig, ja det vet du ju, så det behöver jag inte säga.

” Ja, det där är intressant med utskällning, ibland förstår jag inte varför du skäller ut mig, jag har inget gjort!”

Just det, det är därför jag skäller ut dig. Du sitter ju bara glor på TV i timmar, ingen vettig hund kan acceptera ett sånt beteende, i varje fall inte jag som är en intelligent renrasig hund.”

”Skryt lagom du, förklara bara varför du bara sitter och tittar, när jag kallar på dig och vi ska gå ut. Ja du är så söt där du sitter med spetsade öron och huvudet på sned, men varför så förstenad, är du verkligen så trögtänkt, likaså när du ska gå genom dörren, då stannar du och vägrar gå över tröskeln. Då stänger jag dörren och nästa gång jag öppnar då går du så villigt över tröskeln. Förklara det för mig!”

Hur många gånger ska jag behöva tala om för dig att det är jag som bestämmer om jag ska gå ut eller när jag ska kliva över tröskeln, är det verkligen så svårt att fatta?

” Ja det är det, ska du bo här, så måste vi samarbeta.”

Jo, det är klart, gör bara som jag vill så får du se att det blir bra.”