”Husse, har du hört att polischefen Eliasson har avgått, vet du varför?”

Jag vet inte mer än vad jag gissar mig till. Han är en sån där stryktålig typ, som regeringen använder till befolkningens slagpåse, de flyttar honom från myndighet till myndighet och alltid hamnar han i blåsväder och själv har han inte förstånd att tacka nej till att vara chef för att han tycks tycka om att få stryk. Han har varit chef på Försäkringskassan, Migrationsverket och nu sist som Rikspolischef. Överallt har det blåst näst in till storm, över på det sätt han har skött sitt arbete. Själv har han uppträtt, som säkerheten själv och skroderat om sitt goda arbete och hur han har vänt negativa kurvor uppåt överallt där han har varit. En mindre tålig människa skulle med det minimala stöd han fått av befolkningen varit golvad för länge sedan, men han har med sina starka ben lyckats hålla sig uppe och kunnat fortsätta som chef, inte för sitt kunnande utan för att regeringen har haft stort behov och förtroende för honom. Det säger samtidigt något om regeringens oförmåga att sätta rätt man på rätt plats. Hans nya jobb efter alla misslyckanden premieras nu med att han blir generaldirektör över MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). På nätet kan man läsa en del syrliga kommentarer som:”Jasså, ska han få mandat att förstöra ytterligare än myndighet?” Belackarna är således inte snälla.
Regeringen däremot menar att han gjort ett utmärkt arbete under ytterst svåra förhållanden och anser att det är en lämplig tid att erbjuda honom det nya jobbet, trots att hans förordnande som Rikspolischef egentligen skulle gälla till år 2021. Ett av hans starka kort för att reducera antalet våldtäkter på festivaler i Sverige var att dela ut armband till festivaldeltagarna med text ? , som gick ut på att inte våldtaga! Vilken effekt det hade står skrivet i stjärnorna. Någon uppföljning av resultatet har inte redovisats och våldtäkterna har snarare ökat än minskat. Regeringen menar att ökningen inget har att göra med etnisk bakgrund medan stora delar av befolkningen är av en helt annan åsikt enligt alternativa medias information. Ingen vet numera vad som är falskt eller sant och då ingen uppföljning sker kommer oklarheten bestå och åtgärder för att motverka sättas in på felaktiga grunder. Det ansvaret får politikerna ta på sig.
Lizette, vad tusan ligger du och sover, när husse svarar PÅ DIN FRÅGA?

”Ja, jag somna, då du kom till myndigheten för samhällsskydd och beredskap för det har jag aldrig hört talas om tidigare. Har den myndigheten verkligen funnits?”

Det är därför Eliasson ska sätta den myndigheten på kartan, och var så säker med den mannen på den platsen kommer det snart att osa hett!