Husse har börjat använda ett nytt ord när jag kissar och bajsar inne, dessutom när han ser att jag irrar kring inne, så lyfter han upp mig och bär ut mig i hallen och kopplar upp mig till dörrhandtaget medan han klär på sig ytterkläderna, själv är jag näck.
Igår fick jag bara ett fy och idag har jag ännu inte fått något. Vi har varit på min längsta promenad ända ned till stranden och det var intressant. Varje gång det kom någon, som vi mötte ville jag följa efter, så då stretade husse och jag åt olika håll.
Igår var vi ute en hel timma och sparkade boll. Ja, husse hade varit på Stadium fått tag i en riktigt bra boll, som rullade iväg då jag puffade på den, det retade mig, så jag attackerade och försökte bita tag men misslyckades. Det där retade mig ännu mer och jag lade båda tassarna runt bollen och bet till och nu kunde jag stolt springa iväg med bollen i gapet. Snopet va!
”Du ska spela bollen inte bita i den”, hörde jag husse ropa. Husse kom fram och tog bollen då jag stannade upp och kommenterade: ”Hur kunde du få grepp om den, luften är kvar och bollen intakt?” Spelet gick vidare och varje gång jag skulle ta bollen, så sparkade husse till den så den for iväg och jag rusade efter. Helt plötsligt hittade jag en buske med en intressant doft och då slet jag i en gren tills den gick av och då var det roligare än bollen. Var tog bollen vägen?


När vi kom hem smakade det bra med köttpaté och torrfoder, jag åt upp allt som var i skålen, sedan sträckte jag på mig, lapade vatten och lade mig på golvet och tittade på husse och undrade ”Vad ska han göra?” Han stökade och skramlade i köket och öppnade och stängde kylskåpet flera gånger om, så jag vet att när han gör så där ska han dricka kaffe och äta smörgås och då får jag en ostskiva. När husse intar sitt kaffe springer jag ut i hallen och lägger mig på hans skor, men i dom skorna biter jag aldrig. Husse är förvånad men glad att jag inte gör det ”Ovanligt klok hund”, säger då husse. Efter en stund kommer jag och sätter mig hos husse och då lyfter han upp mig i soffan och efter tag hos husse så somnar jag in.