Den här dagen har varit solsken på många sätt, bl.a. har jag varit ute sammanlagt mer än 3 timmar. vi har lekt, vi har tränat och i 15 minuter satt jag alldeles blickstilla och bara vred på huvudet och tittade mig omkring, då fick jag beröm av husse för under tiden stod han lutad mot en södervägg och lapade sol.
Antagligen var han trött efter allt promenerande och lek. När vi väl kom hem, så törnade jag in efter maten och då jag vaknade var det dags för en ny tur. Så mycket spring denna dag, jag fick inte en chans att göra från mig inne. Så där kan han inte hålla på, det blir allt för stressigt.

Nu har husse tänkt till för att lura mig de gånger jag inte vill gå åt hans håll. Hör och häpna vad den luringen gör. Han binder fast mig i ett staket eller träd och går ifrån mig. När han är ca 30 meter bort börjar jag att gny och ju längre bort han går ju ljudligare blir mina protester, rena terrorn, får hundägare verkligen göra sådär? Då han kommer tillbaka lösgör han mig och då följer jag honom snällt, men jag tänker ta upp frågan med en hundpsykolog. Jag anser att det är psykisk misshandel, begriper han inte det, då ska han väl inte ha hund. Det konstigaste är att jag tycker så mycket om honom, kan det vara för att han håller mig med mat och att det är så skönt att vila tillsammans med husse. Ja man får stå ut med en hel del med den där tvåbenta varelsen.
Nu när jag skriver det här ligger han vid mina fötter och tar igen sig den slöfocken. Jag undrar hur det var att ha honom som anställd? En del av hans arbetskamrater säger att han var flitig, det tror jag inte ett ögonblick på, är den någon som får slita i den här familjen så är det jag.
För min del ska jag avsluta dagen med mitt populäraste gymparedskap. Träningen går ut på att jag far omkring i hela lägenheten och så fastnar kopplet eller bollen och snurrar sig kring stols-eller bordsben och sen får jag slita, så jag blir blåsvart i trynet och husse går omkring och småskrattar, det om något är väl psykisk terror. Tyckte jag inte om det hade jag flyttat ut för länge sen.