”Igår gjorde husse en strömmings låda, det luktade gått, den vanliga oxpatén hade jag inte tagit något av och strömmingslådan fick jag inte smaka.”

Du har din mat i skålen, ät nu och stå inte här och tigg!”

”Jag ger mig inte jag vet hur jag ska linda honom om tassen. Jag lägger mig ner raklång på golvet och tittar med mina förtrollande ögon på husse och möter hans blick. Är det ett ligg du vill ha? Vad tror ni händer?”

Oh, vad du är söt, vill du ha en rå strömming av husse?

”Ja, hit med den, jag kan inte hejda mig, du kan dela den i små mumsbitar, så att jag lättare får ner den!”

Åja, lugna dig, jag lägger den i skålen ovanpå oxpatén, så får husse se vad som händer.

”Jag satte nosen i skålen direkt, det här var en ny upplevelse, vilken doft, vilken njutning, var tog den vägen, den tog raka vägen till kistan, jag fattade inte vad som hände, plötsligt åkte oxpatén och torrfodret samma väg och jag slickade förnöjt skålen alldeles ren.”

Där ser du, det gick ju bra det där, du var ju hungrig, varför åt du inte med en gång av din vanliga mat?

”Fattar du inte, jag kände fiskdoften, det var något nytt, jag vågade inte äta det vanliga och ta risken att bli mätt, det nya först. Du får gärna ge mig en strömming till!”

All strömmingen är tillagad, jag hade bara sparat än för att kolla om du äter rå strömming, sen får vi se vad som händer med magen?

”Du får bli lite modigare, chansa lite!”

Ska du säga, du tänker inte ta hand om det du skickar ut bakvägen, husse vill vara säker på att det är fast och fint och lätt att plocka!

”Jag gav honom en oförstående blick, så´nt skitprat lyssnar jag inte till, vem bryr sig om det då det smakar så bra?”

Vi ska åka till bolaget idag vill du åka bilen eller vill du stanna hemma?

”Jag sätter mig ett par meter från husse och sedan lägger jag mig på golvet och tittar på husse.”

Okay , du vill följa med, då går vi!

”Väl nere vid bilen fattade jag och satte mig på bakhasorna, husse drog i kopplet och jag åkte kana på alla fyra och sen lyfte han in mig i bilen. Det här kan inte vara tillåtet, är det ingen som ser hur han bär sig åt, som kan hjälpa mig, inte en käft syntes till, så det var bara att åka med. Han lämnade hundburen öppen och jag gick in självmant och satte mig i buren, det kändes inte så instängt med öppen dörr.”

Duktig vovve, nu kan du lägga dig och göra det skönt för dig!

”När vi kom in till stan och parkerade i parkeringshuset, försvann husse och jag var så nervös och blev så där otroligt nödig, så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag klev ur buren, tur att dörren var öppen och satt mig utanför buren, och herre min skapare, så skönt att få tömma magen, jag tror aldrig jag lämnat ett så stort visir.”

Dörren öppnas, här har något hänt, var har du lagt det, ojoj vilken hög, tur att husse har påsar med sig, ta´t lugnt gumman, det här fixar husse, det måste ha varit plågsamt för dig, husse vet, jag har också varit nödig, men jag aldrig gjort det i bilen och hoppas jag slipper.

”Husse var nöjd han hade handlat sitt juldricka och jag var nöjd för att hans reaktion var så vänlig, det kanske inte gör så mycket om jag gör det utanför buren. Den där gamla bilen är ju sen 2004, så den har säkert haft sitt hundliv.”