Husse ropar: ”Titta Lizette där kommer en mås flygande!” ”Jag ser då ingen mås.” ”Du måste titta uppåt.” ”Jasså den där, det finns det massor av och de skriker så det skär i mina öron-” Jag vill bara varna dig för jag hörde på TV att de bär på Covid-19-” ” Det rör mig inte i ryggen, vi hundar är immuna, vi tål det mesta, jag vet bara en sak jag är känslig för.” Vad är det?” ”Dig.” ”Vad menar du med det?” ”Jag tycker inte om att du ska bestämma om allt”. ”Det gör jag väl inte, det är du som drar omkring med mig och ibland är du tillreds att dra omkull mig.” ”Lite får du tåla, du har själv valt mig.” ”Visserligen, men jag hade räknat med att få en lydig foglig hund.” ”Då har du valt fel ras, då skulle du ha valt en pudel, de kan man få dit man vill.”

”Säger du det, det ska jag tänka på nästa gång.” ”Det är för sent husse, jag kommer att överleva dig.” ”Den som lever får se, vad ska du göra efter min död då?” ”Då går jag ut på jakt efter en matte.” ” Jag vet du har sagt det förut, men jag förstår inte varför du är så missnöjd med husse?” ”Det förstår jag att du inte förstår, för ni är bara såna.”

”Vadå såna?” ”Det behöver du inte fråga mig om, det vet du väl själv.” Vad är det där för skitsnack?” ” Javisst ja, det hade jag glömt, det måste jag göra innan vi går hem.” ”Så ja, duktig vovve, nu kan vi gå hem, det blev sent i natt också, du får gå och läggas dig direkt då vi kommer hem för husse är trött!”