Vid dagens skogspromenad i skinande sol mellan trädens slagskuggor mötte vi två damer med en ljusbrun vacker hanne. Husse kopplade genast upp mig för säkerhets skull. Jag vet inte varför han inte litar på mig? En av damerna frågar:” Får han hälsa?” Husse svarade:” Ja.” Hannen och jag hälsade på varandra, snurrade runt och trasslade in oss i varandras koppel. Damen släppte sitt koppel och husse släppte sitt. Plötsligt hade jag hannen på ryggen ridandes som en vuxen hund fast det bara var en valp på 9 månader. Jag han inte säga ifrån förrän husse ingrep och menade så roligt ska vi inte ha och kopplade upp mig. Så gick det med det våldtäktsförsöket.

Husse förmanade mig, jag hade inget gjort. Tror han inte att jag kan ta vara på mig själv? Har han rätt att lägga sig i? Har inte jag rätt att välja vem jag vill? Husse är rasist, han tillåter inte mig bestämma. Han säger: ”Ska du ha valpar ska det vara av din egen ras, annars går det inte att slå mynt av dig. Jag kan säga dig din lille rackare att jag har betalt högt kilopris för dig, du vägde inte mer än 1 kg vid leveransen och nu väger du 14 kg, ett kilos övervikt. Nu har du inget marknadsvärde att tala om längre, så husse får behålla dig och ska du någon gång betala tillbaka, så är det valpar av samma ras som gäller. ska det vara något av värde, så bör du minst få fem för att det ska vara värt besväret.”

”Jag tycker du ska hålla käften husse, du är lika korkad som du ser ut, fattar du inte att jag är den som håller dig frisk. Hade du inte haft mig, så hade du varit död för länge sen. När jag först kom till dig flåsade du som ett ångtåg när vi gick i uppförsbackarna häromkring och nu traskar du omkring med sprutt i benen.”

”Förlåt Lizette, det tänkte jag inte på.”

”Tänk till nästa gång då innan du yttrar dig, annars ska jag sluta upp att lyda dig!”

”Det är inte mycket hot att komma med, det har du redan gjort. Nu går vi hem, om du så vill eller inte, du är kopplad, så det är bara att hänga med!”

”Ja tyvärr!”

Snopet!