”Du ser så fundersam ut husse, vad funderar du på?”
Jag funderar på dig och den där adrenalinkicken du fick igår, vilken fart och vad hände i din hjärna, om du nu har någon eller om ditt huvud är uppbyggt av doft sensorer, som utlöser ditt beteende plus en del andra sensorer, som vi tvåbenta inte känner till.
”Det där är du nog ensam om, det finns valpkurser, för min del behöver du inte gå en för det kommer inte att hjälpa, delvis för att jag har en egen vilja och dels för att du kommer inte ihåg vad de försöker lära dig. Jag ska tala om för dig varför jag blev som galen av frustration igår. Skärp dig nu och försök att fatta för en gång skull! Efter sen du haft det där odjuret framme som äter upp allting och därefter den fuktiga trasan på en långborste, så försvann alla mina utlagda doftkontroller, jag kände mig helt vilsen och tyckte att du städade ut mig från mitt hem. När du dessutom vädrade ut allt från mig blev jag tokig och desorienterad. Jag var tvungen att snabbt återställa ordningen och därför gjorde jag som jag gjorde och på snabbaste sätt låta min kropp beröra så mycket möbler som möjligt, så att jag fick nya referenspunkter.”
Jasså, var det på det viset, så du menar att städa behöver inte husse göra utan vi ska leva tillsammans i Norra Europas största latrin på 85 kvm, det accepterar inte jag utan du får finna dig i mina regler och rutiner.
”Jag vet att du är en översittare, men jag förklarar bara för dig, så du ska förstå varför jag blev vilsen.”
Okay, jag accepterar att du gör dina tjurrusningar efter städning, jag blev bara fundersam vad in i baljan du har för sinne och blev orolig.Vad kan inte ske om du får ett sådant anfall, då vi är ute?
”Var inte orolig husse, ute kan du inte städa bort mig, det är ett mycket för stort område att sanera, så det klarar du inte av”.
Förlåt, du kanske trots allt har en hjärna, du är inte så dum, som du ibland verkar.
” Är det någon som är dum här hemma, så är det du”.
Måste du alltid ha sista ordet?
”Ja, inte ska du få det.”