När andra pyntar och gör trevligt till jul, så stökar husse till på annat sätt. Det osar terpentin i lägenheten istället för julmat. Hur kan han utsätta mig för dessa obehagliga dofter. Idag blandat med stekt fläsk och det bröt igenom så att det för en stund luktade riktigt angenämt. Jag dreglade inte om någon tror det, nej jag satte mig nedanför spisen och väntade troget på det goda fläsket.
”Är du hungrig, gillar du fläsk?” frågade husse.
Vilken fråga, hur dum får man vara, jag är inte påverkad av nya influenser från Mellanöstern. Fläsk är så förbaskat gott så det tänker jag unna mig så länge jag lever, svarade jag.

”Man vet aldrig vad det kommer för påbud, kanske förbud att få äta kött för miljöns skull!”

Något så dumt kan väl inte beslutas, jag snacka med min hundkompis och han sa:” Kommer det ett sådant förbud, ska jag äta lammkött, kompisen liknar en varg. Vidare sa han att så länge bilar får släppa ut avgaser, måste väl vi få släppa oss, vi måste få proteiner i oss och bygga upp vår muskelmassa, vi är ju inga kaniner, som kan leva på grönt.”

När det gäller mat är ni inga kaniner, men annars tycker jag det finns liknelser i era djuriska instinkter, påstod husse.

Det ska han säga, det är väl ändå att kasta sten i glashus. Tillbaka till terpentinet, han använder det till att späda ut gamla oljefärger. Han har åstadkommit ett par bilder och påstår att det kamerans fel att inte färgerna ser ut som originalet. Jag ser då ingen skillnad på kladdet. Ni ska få se dem, så förstår ni mig.