Dagen började med den sedvanliga morgonrundan, jag har bråttom och husse lunkar halvsovande efter. Inte så konstigt han satt uppe sent i natt, undrar ibland om han själv vet varför. Skit samma, nu är det min tur att trycka ut gårdagens middag. Jag hör husses kommentar:”Duktig vovve!”

När vi kommer hem, sätter han sig och äter frukost. Därefter drar han iväg med orden:”Husse kommer snart, jag ska bara i väg till Erlandssons Brygga och hämta mina beställda varor, du kan gå och lägga dig i korgen!”

Då han kommer hem, sätter han på kaffe, gör smörgåsar och säger:”Lugn, du ska få följa med, husse måste bära ut ut lite prylar till bilen, jag är snart tillbaka!”

Jag anar oråd, ytterligare en dag kopplad till en båtstötta, jag känner det i magen, trots att jag har tömt en gång börjar det trycka igen, hoppas han tar en tur med mig innan han lyfter in mig i bilen. Åh vilken tur, han tog en runda till med orden:”Det är bäst vi tar en runda till innan vi åker till varvet!” Tur var väl det, den där båtstöttan avskräcker, så vi behövde inte gå långt innan det var dags och husses kommentar:”Duktig vovve!”

Vi vänder och går direkt mot bilen, ingen reson bara att hängas med och färden går ner till varvet. Väl där, husse lastar ur alla verktyg, det blir tydligen en lång dag. Jag kopplas bredvid grannens båtstötta, får min korg och vattenskål och husse säger:” Nu kan du ha det lugnt och skönt medan husse arbetar!”

Husse har köpt ett nytt rengöringsmedel för att ta bort allt gult på nedersta bordet mot vattenlinjen 198 kr, jag hör hur han muttrar:” Ska bli intressant och se om det fungerar, de är väl samma skit som vanligt utan effekt för dyra pengar?”

Husse sprayar på torr yta, låter det sitta kvar i 15 minuter medan han medan han fyller några pytsar med vatten. Sedan hör jag:” Ta mig fan, han hade rätt killen på Erlandssons, det fungerar, det var som tusan, nedersta bordet lyser lika vitt, som de ovanför, fantastiskt Lizette, har du sett!” Jag svarar inte, begriper inte denna uppståndelse?

Sedan tar han slangen och spolar den bestrukna ytan och ett vitt vattenblandat skum rinner ner på marken. Jag försöker nå fram till det, men hindras av kopplet, ett jädra sätt att inte ge mig chansen att undersöka vad han använder för undermedel?

Sedan börjar ett klivande upp och ner på en stege runt hela båten, då han tvättar och spolar i ett par timmar. Därefter sätter han sig på en sådan där regissörstol och dricker kaffe och tuggar i sig ett par mackor medan jag storögt tittar på. Jag får inget han säger:”Du har vatten i skålen, du får mat då vi kommer hem!”

Jag tänker, som vanligt, jag ska alltid vänta tills vi kommer hem och så säger han:”Du får vänta tills vi kommer hem för att du äter aldrig det husse släpar med sig!” Han är konstig min husse, nekar man äta en gång, då får man aldrig någonting förrän vi kommer hem, han kunde väl prova flera gånger, jag tror han är bekväm helt enkelt, den egoisten, får han bara själv så är han nöjd, kunde jag skulle jag byta ut honom mot någon som går till skogs, där kan man alltid hitta något att få isig.

Här på varvet är det bara starka båtvårdsprodukter, som jag inte vågar äta, då skulle man kola av direkt på stubben, det är jag övertygad om. Efter att han börjat spackla botten med ett lim och tätningsmedel säger han:” Det här kladdiga skiten kan jag inte hålla på med, då blir jag inte klar i år, det är odugligt!” Där försvann en investering på 159 spänn till ingen nytta!”

Efter fyra timmar på varvet körde han hem och ingen var gladare än jag, ska bli skönt att få komma hem och käka middag minsann, nu har jag väntat tillräckligt för idag. Husse säger:” Imorgon blir det varvet igen!” Precis, som det skulle vara något nöje, glädjedödare är vad han är!

Äntligen på väg hem.