”Dan före dan städade husse hela parketten i lägenheten, dukade bordet, tände sjuarmade ljusstaken och klädde sig i vit skjorta och svarta byxor. Han luktade annorlunda också, jag var tvungen att lukta extra på honom för att kunna spåra honom om han skulle försvinna. Han tog mig i örat och viskade ” nu får du sköta dig och lyda husse för idag ska vi ha gäster på jullunch.””

Lizette, kom här vi måste ta en promenad innan gästerna kommer, så du får rusa av dig den mesta energin.

”Okay husse jag kommer, det ska bli skönt att lätta på trycket. Han kopplade upp mig och jag hade bråttom drog iväg med fart nedför trapporna och husse efter.”

Ta´t lugnt sluta dra, vi har en hel timma på oss innan de kommer.

”Vilka är det som kommer?”

Mattias, Martin och Sixten, den stora VOVVEN!

”Jasså Sixten, han som inte vill leka, jag ska nog få igång honom här på hemmaplan.”

Du kan ju försöka, men glöm nu inte husses förmaningar, ta´t lugnt!

”Klockan 15.30 ringde det på dörren, maten var serverad till 15.00, så det blev halvljummet käk till gästerna, de kanske inte tycker om varm mat. Jag rusade ut och mötte dem direkt, alla husses förmaningar var som bortblåsta, här gällde det att ta hand om gästerna och underhålla efter bästa förmåga. De hade en påse med julklappar och den tog husse hand om, det spelade ingen roll för nu var Sixten mitt stora intresse. Jag hoppade upp mot hans huvud, skuttade runt och attackerade från alla håll. Sixten visade att han inte gillade all denna energi omkring sig och slutligen lade han sig under köksbordet för att visa att han ville vara ifred från ovädret, som drog omkring både bak och fram. De tvåbenta satt och åt, det luktade sill, strömmingslåda, skinka och köttbullar, men det gick inte upp mot Sixtens dofter. Efter maten öppnades julklapparna och husse hade fått ett flexkoppel till mig och gitarrsträngar till gitarren. Det ska Mattias montera , då han får tid.”

Lizette kom nu, vi ska ut och prova det nya kopplet!

”Vi tog en kortare promenad, men husse hade inte lärt sig hur det fungerade, men Mattias visste. Nu vet även husse hur det går till och vi trivs båda med det nya kopplet. Vi avslutade dagen före firandet med en kopp kaffe och pepparkaka sedan drog gästerna vidare hem till sitt och jag kunde varva ner, busade lite med husse och sen kvartade jag in.”