Jag förstår att du undrar Lizette. Idag har husse varit tvungen att lägga ut i stort sett alla sina mattor i lägenheten på balkongen. Din mage har inte stabiliserats fullt ut, så du har gett husse massor av extra arbete. När jag dammsög under soffbordet sa det slurp i dammsugaren och en doft obeskrivlig att beskriva spred sig och dammsugarmunstycken liknade ett verktyg som passerat en dynghög. Fy sjutton vilken lägenhetsolägenhet, jag höll på att kasta ut dig, men sen kom jag tänka på, att det är ett aber, att vara nödig och inte veta var man har tillåtelse att sitta, då man är en liten valp. Men det kan jag säga, att du är en av fyra hundar, som är envis, som en åsna och tar längst tid på dig att bli rumsren. Jag har provat det mesta, men det skiter du i. Nu fick husse ta till ett beslut, som han inte hade drömt om, men nu kommer jag säkert att drömma om det, om det går att somna efter detta.

”Husse, förlåt mig, det har ju gått så bra flera dagar, men jag hade så roligt med den där stora PET-flaskan medan du satt och glodde på den där sociala pelaren, jag såg då inte den där pelaren de snackade så vackert och högtidligt om. Vi har ju egen pelare i lägenheten och den valsade jag runt flera gånger och du skrattade till flera gånger, då jag passerade, så jag misstog mig och trodde att allt var tillåtet, när du var på så bra humör.”

Ja, det var roligt att se dina krumbukter och hur du tampades med flaskan, du ger dig då aldrig. Flaskan är nu så tillbucklad, så det liknar ingenting.

”Hur är det med din flaska då husse?”

Den är halvfull.

”Som du var igår då och idag är du bakfull”

Håll käften Lizette, du behöver väl inte skriva om allt. Är du allt för frispråkig får jag börja censurera dig.

”Ha, ha, jag är ingen journalist!”

Nej visserligen inte, men du är en finansvalp, för det man stoppar i dig får man dubbelt tillbaka i bakänden. Akta dig så att jag inte bussar Miljöpartiet på dig, de är skiträdda för kväveoxider och vill förbjuda våra mjölkkossor och det skulle bli med skralt med ost till dig.

”Husse, rösta för fan inte på dem då!”

Det gör jag inte, vi gör tillräckligt för miljön utan dessa extremister. de kan åka till Kina där finns massor att göra, alternativt kan de passa på att rasta i Indien några år, för där är också behoven stora och vill de inte åka österut kan de flyga västerut till Trumplandet eller söderut till krigsområdena i Mellanöstern och städa upp efter all miljöpåverkan, som kriget förorsakar.

”Sluta husse, du är visst inte riktigt nykter än, jag vill sova nu!”