Lizette, husse är besviken på dig idag. Du lydde inte på ordet stanna utan rymde från mig och rusade till barnen på förskolan. Du gjorde mig verkligen arg.

”Jag kunde inte motstå barnens gälla röster, de verkade ha så roligt och jag ville vara med. Såg du inte hur mycket de uppskattade mig?”

Du måste lyda husse annars kan jag inte låta dig gå utan koppel. Det var bara tur att du inte kom ihåg att du kunde krypa under staketet. Jag fick tag i dig och lyfte upp dig och visade dig för barnen och de jublade i högan sky! Ett av barnen sa:”Vilken rolig hund!”

Husse bar dig därifrån ca 50 meter, sedan satte jag ner dig och kopplade upp dig och talade om varför jag gjorde det, men du bara satte dig och ville varken gå framåt eller bakåt. Jag tog en pinne och höll den framför nosen, då blev du intresserad av pinnen och följde med. Nere vid Gamlebyviken träffade vi en man med en hanhund, som hade en tennisboll i munnen och då du var framme för att hälsa på gjorde hunden en attack och röt till så t.o.m. husse blev skraj. Husse talade med mannen och vi kom överens om att han skulle gå före med sin hund för att lura dig att gå dit husse ville och då gick det bra.

När vi vände och gick tillbaka hade vi turen att inte möta någon och du fick gå fri hela vägen hem och eftersom vi var ute en hel timme, så hade du alla möjligheter att göra ifrån dig!

Väl hemma var husse tvungen att rensa avloppet från tvättstället för att den förbaskade tandkrämen har en förmåga att täppa till flödet. När det var klart, vad finner jag då, jag la nog märke till att du såg slokörad ut.

”Förlåt husse, jag kunde inte vänta, jag blev så nödig!”

Vi hade ju nyligen varit ute över en timme, jag trodde du hade fattat att man gör ute och inte inne.

”Det har jag fattat, men nu var jag ju inne och då kunde jag inte göra det ute, fattar du det?”

Du är omöjlig, du är den sämsta hund jag haft i det där avseendet, dessutom är du uppkäftig.

”Vill du ha en nickedocka har du dragit en nit, jag är en fransk bulldogg och gör som jag vill.”

Jag har märkt det, men då kan du ta fram levangen och skurtrasan och tvätta upp efter dig!

”Nej, det får du göra, det är så roligt när den där trasan far fram och tillbaka och jag hela tiden måste hoppa undan.”

Flytta på dig hundrackare, det här är ingen lek, det är rengöring!