”Är julen över nu husse?”

Enligt visan är den inte över, den lyder: ”Nu är det jul igen och julen varar väl till påska, för det var inte sant för däremellan kommer fasta.” Du behöver inte se så deppig ut Lzette.”

”Jag är inte deppig, jag är bara lite bekymrad, om det nu är slut på dessa sötebrödsdagar, det har varit så mycket nyheter för nos och mun!”

Ingen fara gumman, vi har halva skinkan kvar, så du kan fortfarande få torrfodret spetsat med skinka. Ja det finns även prinskorv och köttbullar, så du kan gott visa lite positivare drag i ditt tryne.

”Idag vill jag ha en långpromenad, så allt det goda inte sätter sig på hullet, hur mycket väger jag idag?”

Du vägde 8,5 kg innan frukost, så du har nog gått upp ett halvt kilo, men de följande dagarna fram till Nyår kommer det att bli mindre i matskålen.

”Det gör ingenting om du går ner på torrfodret och serverar mer av gottigheterna.”

Det förstår jag mycket väl, men därav blir intet.

”Varför då, har vi problem med ekonomin, är det din vän Magdalena Andersson igen, som sätter p för det?”

Nej det är inte det, husse har redan beställt mat för ett par månader framåt till dig, vi uppmanas att bunkra upp mat om det skulle komma kristider och jag köpte samma torrfoder till valpar som förra gången, därför att din mage fungerar mycket bra med det fodret.

”Vad är det för kristider du talar om?”

Du vet de människor, som har de högsta posterna i en nation är de mest hänsynslösa, brutala, maktgalna och egoistiska av alla andra. De beslutar över huvudet på vanligt folk, skapar konflikter i sin äregirighet med andra nationer, som kan resultera i krig. Men själva kan de inte förutse konsekvenserna av sitt handlande.

”Vad är det för dårar?”

Jag vill inte nämna några namn men sådana ledare finns i Nordkorea, Turkiet, Ryssland, USA,. Iran, Saudi Arabien, Syrien, Egypten, Libanon, Somalia, Israel och Palestina. Ja, det finns flera man kan spy galla över varför det ser ut som det gör i vår värld.

”Är det så illa, är det inte dig det är fel på husse?”

Vad säger du hundrackare, vet hut, annars sätter jag dig på matransonering!

”Då är du ju inte bättre än Trump, han sätter ju Nordkorea på svältkost!”

Det tänkte jag inte på, jag blir bara upprörd, när du sticker upp!

”Du husse, jag tycker vi lägger det där bakom oss, där all skit hör hemma och lever i vår egen bubbla så länge den varar, det är ingen mening att oroa sig för dessa problem idag, det kommer säkert andra under morgondagen!”